Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Les Oranges (2012)

Director / Yönetmen:
Yannick Pecherand Molliex

Screenplay / Senaryo:
Yannick Pecherand Molliex

Cast / Kadro:
Yann Sorton
Sabrina Bus

Subject / Konu:
Sokak fotoğrafçılığı yapan sağır ve dilsiz adam, kör bir kadının elindeki poşetin yırtılışına ve içindeki portakalların ve sebzelerin yere düşüşüne şahit olur. Adam, kadının meyveleri çaresizce toplamaya çalıştığını görünce gidip yerdeki sebzeleri ve portakalları toplar. Ancak işitemediği için kadının gittiğini duymaz. Kadının peşinden gider ve bir binaya girdiğini görür. Kapı kapandığı için bir süre içeriye giremez. Bir süre bekledikten sonra binadan çıkan bir kişiden kadının kim olduğunu öğrenir ve binaya girer.
Kadın kapıyı açtığında adam, bir portakalı kadının eline uzatır. Kadın, düşürdüğü sebze ve portakalların getirilmiş olduğunu anlar. Adam, kadının eliyle dudağına ve kulağına dokunarak sağır ve dilsiz olduğunu anlatır. Birbirleriyle dokunarak iletişime geçerler. Ancak kadın, adamın bacakları arasındaki göremediği ve fakat hissettiği salatalığı farklı şekilde yorumlayınca adama tokat atıp içeri girer ve kapıyı kapatır.
Adam, “Paris’in En İyi Portakal Suyu” levhasıyla sokakta portakal suyu satmaya başlar. Portakal suyu alabilmek için sıraya girenler arasında kör kadın da vardır.

Comment / Yorum:
Yannick Pecherand Molliex’in senaryosunu yazıp yönettiği 2012 yapımı bir kısa film olan Les Oranges, 5,5 dakikaya çok şey sığdırmayı başaran bir film. İnsanlar arası iletişimin ne kadar zor sağlanıp ne kadar kolay kopabileceğine değinen Les Oranges, yaratıcı bir anlatım diline ve ince bir mizaha sahip.
Les Oranges, Yannick Pecherand Molliex’in çektiği 3. ve son kısa metrajlı film. Yönetmenin bu birbirinden keyifli 3 kısa filmden sonraysa maalesef imza attığı herhangi bir proje yok.
Kolayca ulaşıp izleyebileceğiniz Yannick Pecherand Molliex filmlerinden biri olan Les Oranges, yüzünüzde tebessüm bırakmayı garanti ediyor. İnanmadıysanız, denemesi bedava.

Imdb note: 7.5                           My note: 8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder