Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

18 Haziran 2014 Çarşamba

Dom Hemingway (2013)

Director / Yönetmen:
Richard Shepard

Screenplay / Senaryo:
Richard Shepard

Cast / Kadro:
Jude Law
Richard E. Grant
Demian Bichir
Emilia Clarke
Kerry Condon
Jumayn Hunter
Madalina Ghenea
Nathan Stewart Jarrett
Nick Raggett
Simeon Moore
                                                            Kerry Condon
                                                            Jordan A. Nash
                                                            Luca Franzoni
                                                            Richard Graham
                                                            Phillipe Pierrard
                                                            George Sweeney
                                                            Mark Wingett
                                                            David Baukham
                                                            Glenn Hirst
                                                            Jeanie Gold
                                                            Brahim Shala
                                                            Earnesto Guthrie
                                                            Samio Olowu

Subject / Konu:
Dom, 12 yıl hapis yattıktan sonra tahliye olur. Dışarı çıkar çıkmaz Sandy Butterfield’ı aramaya koyulur. Hapisteyken eski karısıyla birlikte olan Sandy’yi sıkıca pataklar.
Eski dostu Dickie ile birlikte uğruna hapis yattığı Fontaine’le görüşmek için Fransa’ya gider. Hapisteyken karısının başka bir adamla evlenişi ve kanserden ölüşü için tehlikeli bir adam olan Fontaine’i suçlar ve ileri gider. Fontaine, Dom ileri gitmesine karşın borçluluk hissettiği için Dom’u bir servetle ödüllendirir. Ancak uyuşturucu kullandıkları ve içkili oldukları gece Dom’un yaptığı kaza sonucu Fontaine ölür. Fontaine’in kız arkadaşı Paolina, Dom’un paralarını alıp kaçar.
Dom Perişan halde ülkesine geri dönüp kızı Evelyn’in evine gider. Senegal’li bir adamla evlenen ve çocuğu olan Evely, Dom’a duyduğu öfkeden dolayı onunla konuşmaz. İş alabilmek için girdiği iddia yüzünden hadım edilmeye çalışılır ve son anda kurtulur. Kızı tarafından reddedilen ve tüm beklentileri boşa çıkan Dom’un kötü şansı bir anda döner. Önce Evelyn, beklenmedik şekilde kendisine adım atar. Sonra da Paolina’yı bir restorana girerken görür. Yanına gider ve elmas yüzüğünü alır.

Comment / Yorum:
Özellikle 2007 yapımı “The Hunting Part / Av Partisi” ve televizyon için yaptığı işlerle tanınan yönetmen ve senarist Richard Shepard’ın hem yazıp hem de yönettiği 2013 yapımı “Dom Hemingway”, argo, şiddet ve eğlence düzeyi oldukça yüksek bir film.
Filmin çekimleri İngiltere ve Fransa’da yapıldı. Özellikle Saint Tropez’de çekilen sahneler görsel açıdan seyre değer. Film, 15 Kasım 2013 itibariyle Birleşik Krallık’ta 221.449 dolar, 11 Mayıs 2014 itibariyle Amerika’da 518.134 dolar hasılat elde etti.
Filmin başrolünde izlediğimiz Jude Law, kariyerinin en önemli performanslarından birini sergilemekle kalmayıp kült bir karakter yaratmış. Law film için 13,5 kilo almış ve hızlı kilo alabilmek için günde 10 kutu kola içmiş. Filmin bir diğer tanıdık yüzü ise Evelyn karakterini canlandıran Game Of Thrones dizisinin Daenerys Targaryen’i Emilia Clarke.
Dom Hemingway, sert filmlerden hoşlanmayanları rahatsız edebilecek bir film. Ancak bir yer altı kahramanının hikayesi anlatılırken argo ve şiddet öğelerinin kullanılması, inandırıcılığı ve mizahi anlatım dilini beslemiş. Film, kült olmaya aday ve oldukça eğlenceli. Jude Law’ın performansı da görülmeyi hak ediyor.

Imdb note: 6.3                           My note: 8

2 yorum: