Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

27 Mayıs 2014 Salı

Yarasa Adam / Bedmen (1973)

Director / Yönetmen:
Savaş Eşici

Screenplay / Senaryo:
Savaş Eşici

Cast / Kadro:
Levent Çakır
Emel Özden
Hüseyin Sayar
Ceyhan Cem
Renan Fosforoğlu
Yılmaz Kurt
Nurettin Kaygısız
Mehmet Uğur
Süheyl Eğriboz
Turgut Özatay
                                                            Kayhan Yıldızoğlu
                                                            Altan Günbay

Subject / Konu:
Bir derginin seçtiği senenin en şık giyinen 10 kişisinden 3’ü faili meçhul şekilde öldürülür. Dergi, bu 10 kişiyi de sigorta ettirdiği için her ölen kişi başına 1 milyon lira almaktadır. Sigorta şirketi tarafından durumla ilgili bilgilendirilen Bedmen’e tek şüphelinin dergi sahibi Altan olduğu söylenir ve olayın üzerine gidip katili bulması istenir.
Bedmen, yardımcısı Robin’le olayı araştırmaya koyulur. İlk olarak striptizci Seher’le görüşmeye giderler. Ancak Seher kuliste öldürülür. Bunun üzerine Altan’la görüşmeye giderler. Ancak Altan kendilerine yardımcı olmaz.
Bedmen ve Robin, kaçırılmak üzere olan Emel’i kurtarırlar. Bedmen ile Emel çok geçmeden aşk yaşamaya başlarlar.
Çapkınlığını örtbas etmeye çalışan Bedmen, Robin’den daha önce kurtardıkları Funda’nın öldürüldüğü haberini alır. Tek şüpheli Altan’ın evine gittiklerinde onu da öldürülmüş vaziyette bulurlar. İşin tuhaf tarafı, Altan’ın kendisini de sigortalattırmış olmasıdır.
Emel kaçırılır. Bedmen saldırıya uğrasa da kendisine saldıran adamlarla başa çıkar. Emel, Altan’ın köşküne getirilir. Altan, sigorta tazminatı alabilmek için ölmüş numarası yaptığını Emel’e açıklar ve ona zorla sahip olmaya çalışır. Köşke gelen Bedmen ve Robin, Altan’ın adamlarını haklarlar. Bedmen, Altan’ı öldürüp Emel’i kurtarır.

Comment / Yorum:
Savaş Eşici’nin yazıp yönettiği “Yarasa Adam / Bedmen”, en yalın ifadeyle tuhaf bir film. Öyle ki filmin bir aksiyon mu, erotik film mi, yoksa süper kahraman filmi mi olduğunu söyleyebilmek pek de kolay değil.
Yaklaşık 1 saatlik süresiyle orta metrajlı filmler arasında değerlendirilebilecek olan Yarasa Adam / Bedmen, Kunt film stüdyolarında hazırlanıp seslendirildi. Film, 1 Kasım 1973 tarihinde gösterime girdi.
Filmin senaryosu ve oyunculukları da gayet tuhaf. Zira filmde meşhur çizgi roman karakteri Batman’i Bedmen adıyla bir sigorta şirketi için çalışırken buluyoruz. Üstelik Bedmen, kahramanlığının yanı sıra çapkınlık peşinde de koşuyor. Filmde birkaç saniye Turgut Özatay’ı da görebilmek mümkün. Yarasa Adam / Bedmen, neresinden bakarsanız bakın olmamış bir film. Yine de tuhaflıklarına gülmek için seyredilebilir.

Imdb note: 5.4                           My note: 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder