Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

9 Mayıs 2014 Cuma

Homefront / Sivil Cephe (2013)

Director / Yönetmen:
Gary Fleder

Screenplay / Senaryo:
Sylvester Stallone

Novel / Kitap:
Chuck Logan

Cast / Kadro:
Jason Statham
James Franco
Winona Ryder
Kate Bosworth
Rachelle Lefevre
Frank Grillo
Clancy Brown
                                                               Izabela Vidovic
                                                               Marcus Hester
                                                               Omar Benson Miller
                                                               Chuck Zito
                                                               Linds Edwards
                                                               Austin Craig
                                                               Owen Harn

Subject / Konu:
Danny’nin liderlik ettiği bir uyuşturucu çetesinin içine sızıp yakalanmalarını sağlayan gizli ajan Phil Broker, oğlu Jojo öldürülen Danny’nin nefretini kazanır.
Olaydan 2 yıl sonra eşi ölen Broker, kızıyla birlikte sakin bir kasabaya taşınır. Kızı Maddy’nin okulda kendisine sataşan bir çocuğu pataklaması, çocuğun sorunlu annesi Cassie’nin ortalığı karıştırmasına ve kocası Jimmy’yi Broker’ın üzerine salmasına neden olur. Broker’ın Jimmy’yi haklaması ile daha da sinirlenen Cassie, bir uyuşturcu pişiricisi olan belalı ağabeyi Gator’dan Broker konusunda kendisine yardımcı olmasını ister.
Sorun istemeyen Broker, Jimmy’den özür diler. Gator’ın adamları Broker’a sataşır. Broker, adamlara dersini verince Gator bizzat devreye girer. Broker’ın evine gizlice giren Gator, Broker’ın dosyalarını bulur ve bir gizli ajan olduğunu öğrenir. Ürettiği uyuşturucuyu Danny aracılığıyla eyalet çapında dağıtmayı planlayan Gator, Sheryl aracılığıyla Danny’ye peşinde olduğu Broker’ın nerede olduğunu bildirir.
Broker, Gator’ın çevirdiği dolapları öğrenir. Gator’ın imalathanesini elektrik çalıştırıldığında havaya uçacak konuma getirir. Maddy’yi de alıp yaşadığı yerden ayrılmaya hazırlanan Broker’ın evi kasabaya gelen Danny’nin adamlarının saldırısına uğrar. Sheryl, Maddy’yi alıp Gator’ın imalathanesine götürür. Gator’ın bir şeyler çevirdiğini düşünen Cassie imalathaneye gelir. İmalathane havaya uçar. Cassie, Maddy’yi alıp götürmek istese de Gator izin vermez ve Cassie’yi silahla vurur. Maddy’yi de yanına alan Gator, arabaya binip kaçmaya koyulur. Broker, peşlerinden gider…

Comment / Yorum:
Gary Fleder tarafından yönetilen 2013 yapımı “Homefront / Sivil Cephe”, aynı zamanda filmin yapımcılarından biri de olan efsane oyuncu Sylvester Stallone tarafından yazıldı. Stallone, senaryoyu Chuck Logan’ın kitabından yıllar önce kendisi için uyarlasa da filmi çekme ve filmde oynama fırsatı olmadı. Artık rol için yaşı uygun olmadığından da rolü “The Expendables” serisinde birlikte rol aldığı Jason Statham’a verdi.
Yaklaşık 22.000.000 dolara mal olan film, 20 Aralık 2013 itibariyle sadece Amerika’da 19.783.777 dolar hasılat elde etti.
Filmin parlak bir oyuncu kadrosu var. Kötü adam olarak James Franco’yu izlediğimiz filmde ayrıca Winona Ryder ve Kate Bosworth gibi önemli isimlerde rol almakta. Filmin sürprizi ise doğal oyunculuğuyla dikkat çeken Maddy rolünde izlediğimiz Izabela Vidovic.
Film akıcı ve aksiyon dozajı da gayet iyi ayarlanmış. Ancak hikayenin ne yönde gelişeceği daha filmin başından belli oluyor. Sıkılmadan ve büyük beklentilere girmeden seyredilebilecek bir aksiyon.

Imdb note: 6.5                           My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder