Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

29 Mayıs 2014 Perşembe

Bacanak / Süper Adam (1979)

Director / Yönetmen:
Savaş Eşici

Screenplay / Senaryo:
Aydemir Akbaş

Cast / Kadro:
Aydemir Akbaş
Zerrin Doğan
Erdinç Akbaş
Baykal Kent
Ata Saka
Ahmet Kostarika
Baki Tamer
Kazım Kartal
Kamer Sadık
Aylin Berkay

Subject / Konu:
Kendisini dedektif Baretta sanan Tosun, arkadaşları tarafından Baretta Tosun diye çağrılmaktadır. Remzi isimli kafeste beslediği konuşan horozuyla yaşayan Tosun’a bir müşteri gelir ve karısının kendisiyle birlikte olmadığı için başka birisiyle ilişkisi olduğundan şüphelendiğini anlatır. Adamın karısı Sehamet, Tosun’un arkadaşı Hasan’la ilişki yaşamaktadır.
Sehamet’i takip eden Tosun, Sehamet’le Hasan’ı faka bastırır. Hasan’ı alıp karakola teslim eder. Sehamet’in yanına döner ve onunla birlikte olur.
Hasan’ın birlikte olduğu hayat kadını, patronu Selami tarafından öldürülür. Hasan, gazeteden birlikte olduğu kadının öldürüldüğünü öğrenir. Tosun’dan olayı araştırmasını ister. Tosun, öldürülen kadının evine gittiğinde kadının kendisine çok benzeyen ablası Fatma’yla tanışır.
Selami’nin katil olduğunu öğrenen Tosun, bacanak ismini kullanarak sürekli Selami’nin karşısına çıkar ve onu çıldırtır. Fatma ile birlikte Selami’yi kandırıp cinayeti itiraf ettirir. Polis, Selami’yi tutuklar. Tosun’da Fatma’yla birlikte olur.

Comment / Yorum:
Savaş Eşici’nin yönettiği 1979 yapımı “Bacanak / Süper Adam” filminin senaryosunu aynı zamanda filmin başrolünü de üstlenen Aydemir Akbaş yazar.  Filmin adı jenerikte Süper Adam, afişte ise Bacanak ismiyle lanse edildiğinden filmin 2 ismi var.
Yeşilçam’da erotik dönemin bir mahsulü olan film, komedi ve erotizmi bir arada sunmaya çalışsa da pek başarılı olamamış. Filmin anlamsız bölümleri ve kopuklukları var. Filmin ilk dakikasında görünen Ahmet Kostarika, Baki Tamer ve Kazım Kartal’ın filmin kalan kısmında hiç görünmemeleri ya da uzayıp giden erotik dans sahneleri gibi.
Bacanak / Süper Adam, her açıdan niteliksiz ve kötü bir film. Komedinin küfürle sağlanmaya çalışılması yani kaba komedi yapılması, zaten son derece kötü olan filmin iyice dibe vurmasına neden olmuş.


Imdb note : - (Filmin imdb'de kaydı yok)                   My note : 1.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder