Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

7 Mart 2013 Perşembe

Kızımın Kanı (1987)

Director / Yönetmen:

Halit Refiğ

Screenplay / Senaryo:

Erdoğan Tünaş

Cast / Kadro:

Tarık Akan
Mine Baysan
Neslihan Acar
Kaya Sensev
Yüksel Gözen
Yavuz Karakaş
Atilla Kunt
Süheyl Eğriboz

Subject / Konu:

Kayak hocalığı yapan Cemil, karısından 5 yıl önce boşanmıştır. Annesiyle yaşayan 16 yaşındaki kızı Figen'i çok sevmektedir. Annesi ise Figen'e ilgi göstermemektedir. Cemil kayak dersleri vermek için Uludağ'a gider ve hoşlandığı Aysun'la yeni bir aşka yelken açar. Figen, erkek arkadaşı Hakan tarafından tuzağa düşürülür. Figen'i sarhoş edip ona sahip olan Hakan, evleneceklerini söylediği Figen'i film yıldızı yapacağını söyleyerek kötü yola düşürmeye çalışır.
Telefonla kızına ulaşamayan Cemil, kızının doğumgünü için şehre döner. Kutlama için hazırlık yapar. Ancak Hakan, Figen'den yine faydalanır. Figen, kendisinden faydalandığını anladığı Hakan'dan ayrılmaya kara verir. Ancak Hakan çektiği uygunsuz fotoğraflarla Figen'i tehdit eder. Kötü yola sürüklenen Figen, sahilde ölü bulunur. Yapılan incelemelerde Figen'in aşırı derecede uyuşturucudan öldüğü anlaşılır.
Cemil, Figen'in pişmanlıklarını belirttiği mektubu bulur. Figen'in mektubunda sevdiği adam tarafından kullanıldığını ve kötü yollara sürüklendiğini ama intihar etmeyi düşünmediğini yazmaktadır. Cemil, bunun üzerine kızının erkek arkadaşını bulmaya karar verir. Olayı araştırınca Hakan'ın Figen'i kötü yola düşüren kişi olduğunu öğrenir. Asıl patronlara ulaşmaya çalışan Cemil, Hakan'ı döve döve konuşturur. Hakan, patronu tarafından öldürtülür. Araştırmasına devam eden Cemil, asıl patrona ulaşır ve kızının intikamını alır.

Comment / Yorum:

Halit Refiğ imzası taşıyan Kızımın Kanı, başından sonuna nereye gideceği belli olan bir hikaye. Filmde 80'li yılların Türk sinemasının klasiklerinden biri olan içkiyle sarhoş edilip tecavüze uğrayan ve kötü yola düşen genç kız hikayesi kullanılmış. Ve film, adından da anlaşılabileceği gibi intikamla nihayete eriyor.
Erdoğan Tünaş imzası taşıyan senaryo, klişelerle dolu ve sürükleyicilikten çok uzak. Oyunculuk performanslarının vasatı aşamadığı film, Türk sinemasının duraklama döneminin tipik örneklerinden biri.

Imdb note : 1.1                             My note : 4


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder