Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

11 Mart 2012 Pazar

Kiralık Kadın (1967)

Director / Yönetmen:

Ülkü Erakalın

Screenplay / Senaryo:

Bülent Oran

Cast / Kadro :

Fatma Girik
Ekrem Bora
Kuzey Vargın
Suzan Avcı
Şakir Arseven
Handan Adalı

 

 

Subject / Konu:

Murat, kadınlara güveni kalmamış, her kadının bir menfaat uğruna erkeklerle evlendiğini düşünen bir yazardır. Evlenme kararı alır. Ancak evleneceği kişi tuhaf bir oyunla seçmeye karar verir. Bu oyuna abisi Ekrem'i de dahil eder. Gazeteye varlıklı bir ailenin oğluyla evlenmek isteyen kızların görüşmeye gelmesi için ilan verir.
Gül, herkesin derdine koşan, ailesini mutlu etmeye çalışan bir kızdır. Gül'ün içki düşkünü babası, gazetedeki ilanı görünce kızını zorla görüşmeye gönderir. Zorla görüşmeye giden Gül, görüşmeye babasının zorlaması yüzünden geldiğini ve aslında zengin biriyle evlenme niyetinde olmadığını söyler. Aradığı kişiyi bulduğunu düşünen Murat, oyununa başlar. Seçilecek kişinin sakat rolüne bürünen abisi Ekrem'le evleneceğini söyleyen Murat, abisiyle Gül'ü evlendirir. Gül'ün ailesini zenginliğe ve rahata kavuşturan Murat, Gül'ü sürekli iğnelemektedir. Bir an olsun Gül'ü rahat bırakmayan Murat, Gül'le yakınlaşmaya başlar. Gül, aşkla sadakat arasında kalsa da kocasına ihanet etmez.
Murat, yazdığı romanda Gül'ü tarif eden bir karakterin, kocasının erkek kardeşiyle yaşadığı aşktan bahseder. Bu durum, Gül'ü oldukça rahatsız eder. Artık Murat'a teslim olmamak için kendini zor tutmaktadır.
Sonunda Ekrem'in aslında sakat olmadığı, evliliklerinin bir düzmece olduğu ve tüm yaşananların Gül'ün sadakatini ölçmek için yapılmış bir oyun olduğu ortaya çıkınca; Gül ve Murat birbirlerine kavuşurlar.

Comment / Yorum:

Film, ilk bakışta enteresan bir hikayeye sahipmiş gibi görünse de; senaryonun tekdüzeliği ve zaman zaman mantık dışına çıkması, malzemenin pekte iyi değerlendirilemediğini gösteriyor.
3 karakter üzerine kurulu olan filmde ana karakterleri canlandıran Fatma Girik, Ekrem Bora ve Kuzey Vargın'ın oyunculuk performansları vasatın üzerinde. Suzan Avcı'yı ise sadece filmin ilk bölümünde görebiliyoruz.
Filmin süresi oldukça kısa. Zatan senaryoda oturmayan boşluklar da göz önüne alınınca; film bittiğinde sanki yarım bir film izlemişsiniz hissine kapılabilirsiniz. Kiralık Kadın sıkılmadan seyredebileceğiniz ve fakat keşke daha iyi işlenseymiş diyeceğiniz türden bir film.

Imdb note : (Filmin imdb'de notu bulunmuyor)                             My note : 4.5

2 yorum:

  1. Emeğinize sağlık verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı. İBM servisi olarak çalışmalarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Ben de yayınlarımı takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

      Sil