Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

17 Mart 2012 Cumartesi

Bir Araya Gelemeyiz (1975)

Director / Yönetmen:

Orhan Aksoy

Screenplay / Senaryo:

Suphi Tekniker
Orhan Aksoy

Cast / Kadro :

Orhan Gencebay
Hülya Koçyiğit
Yıldırım Gencer
Aysun Güven
Bora Ayanoğlu
Muzaffer Tema
Mümtaz Ener
Hikmet Taşdemir
                                                            Leman Akçatepe
                                                            Osman Alyanak
                                                            İsmet Erten
                                                            Ayşen Gruda
                                                            Muzaffer Civan
                                                            Hakkı Kıvanç

Subject / Konu:

Ünlü şarkıcı Füsun Atakan, meçhul bir hayranından gelen besteleri seslendirerek giderek yükselmekte olan bir ses yıldızıdır. Bu besteleri, kız kardeşinin intikamını alıp hapse düşen Orhan göndermektedir. Füsun, Orhan'ın çocukluk aşkıdır. Füsun'un ailesi Samsun'dan göç ettiği için Füsun'la Orhan'ın yolları ayrılsa da; Orhan, Füsun'un izini hiçbir zaman kaybetmez ve onu uzaktan takip etmeye devam eder.
Hapisten çıkan Orhan, Samsun'da yaşamakta ve gemi yapımıyla uğraşmaktadır. Güvenilir kişiliğinden ötürü insanlar arasındaki anlaşmazlıkları çözmekte olan Orhan, işi dolayısıyla İstanbul'a gelir. İstanbul'da 2 hapishane arkadaşının arasındaki husumeti gidermek için devreye giren Orhan, gazino işleten Behçet'in gazinosunda çalışmayı kabul etmeyen Füsun'u vurdurtmayı planladığını öğrenir.
Tehlike geçene kadar Füsun'u İstanbul'dan uzaklaştırmaya karar veren Orhan, Füsun'u kaçırıp Samsun'a götürür. Füsun ilk başta Behçet tarafından kaçırtıldığını düşünür. Orhan, Füsun'u Samsun'a kaçırdıktan sonra tekrar İstanbul'a döner ve Behçet'le görüşmeye gider. Behçet, Orhan'ın Füsun'a dokunulmaması yönündeki isteğini kabul edince tüm tehlike ortadan kalkmış olur.
Polis ve basın, kayıplara karışan Füsun Atakan'ın nerede olduğunu bulmaya çalışır. Samsun'a dönen Orhan, Füsun'la birlikte İstanbul'a gitmek üzere havaalanına doğru yola çıkar. Füsun, çocukluğunun geçtiği Samsun'da olduğunu anlar. İstanbul'a vardıklarında Orhan, Füsun'a sanat hayatında başarılar diler ve gider.
Yaşadığı tuhaf kaçırılma olayını araştırmaya başlayan Füsun, Orhan'ın neden kendisini korumaya çalıştığını öğrenmeye çalışır. Samsun'a giden Füsun, Orhan'ın şarkılarının bestecisi ve çocukluk sevgilisi olduğunu farkına varır.

Comment / Yorum:

Arabesk film furyasının bir ürünü olan Bir Araya Gelemeyiz, genel amacı albüm tanıtımı olan bu tarz filmlerin en iyi örneklerinden biri. Orhan Gencebay ve Hülya Koçyiğit gibi 2 dev ismi bir araya getiren film, oyuncu kadrosunda Yıldırım Gencer, Muzaffer Tema, Osman Alyanak ve Ayşen Gruda gibi Yeşilçam'ın emektar isimlerini de bulunduruyor. Bir Araya Gelemeyiz, küçük bir rolde seyrettiğimiz Ayşen Gruda'nın ilk filmlerinden biri.
Senaryo, sürükleyici ve arabesk film furyasının diğer örnekleriyle karşılaştırmak gerekirse; oldukça farklı bir yerde duruyor. Oyunculuk performansları, gayet iyi. Şarkılar dozajında kullanılmış ve filmle bütünlük sağlamayı başarmış. Özellikle "Bağrımda Bir Ateş Var", filmin en dikkat çekici şarkısı.
Film, arabeskten hoşlanmayanlara hitap etmeyebilir. Türü sevenler ve Orhan Gencebay hayranları içinse biçilmiş kaftan.

Imdb note : - (Filmin imdb'de kaydı yok)                   My note : 7.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder