Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

9 Ekim 2011 Pazar

Move On (1903)

Director / Yönetmen:

A. C. Abadie









Subject / Konu:

Seyyar meyva, sebze satıcıları New York'ta bir caddeye sıralanmıştır. Caddeden at arabaları geçmektedir. Bir adam, üzüm tezgahından üzüm seçmektedir.
2 polisin caddede belirmesiyle, satıcılar seyyar meyva, sebze arabalarını caddeden çekmeye başlarlar. Polislerden biri elindeki copu sallayarak, gitmeye hazırlanan satıcılardan birinin arabasına doğru yaklaşır. Satıcı arabasıyla gitmeye çalışırken, polis havaya kaldırdığı yumruğunu satıcının kafasına doğru sallayıp durur.

Comment / Yorum:

1903 yapımı filmin yapımcısı ve yayımcısı Edison Manufacturing Company. Filmin süresi 1 dakika 22 saniye. Ulusal Film Koruma Vakfı tarafından derlenen film, Kongre Kütüphanesi tarafından korunmaktadır. Move on, 2000 yılında "Treasures From American Archives" adıyla yayınlanan, 50 filmin yer aldığı 4 dvd'lik arşivsel nitelikteki sette yer aldı.
Film, doğal bir çekimmiş gibi başlıyor. Fakat özellikle abartılı oyunculuğu göze çarpan polis karakterinden ötürü; olayların gelişiminin kurgusal olduğu açıkça anlaşılıyor. Sinema tarihiyle yakından ilgilenenler için arşivsel değeri olan bir yapım.

Imdb note : 5                               My note : 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder