Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

10 Ekim 2011 Pazartesi

Blacksmith Scene (1893)

Director / Yönetmen:

William K. L. Dickson

Cast / Kadro :

Charles Kayser
John Ott

 

 

 

 



Subject / Konu:

Ortadaki adam, ocakta bulunan demiri alıp örsün üzerine koyar. 3 adam, örsün üzerinde duran demiri dövmeye başlar. Sağdaki ve soldaki adamların elinde büyük balyoz, ortadaki adamın elinde ise çekiç bulunmaktadır.
Ortadaki adam dövülen demiri alıp tekrar ocağa koyar. Bu sırada soldaki adam da bira şişesini alır ve sağdaki adama uzatır. Sağdaki adam, biraz bira içtikten sonra şişeyi ortadaki adama uzatır. Ortadaki adam da biradan içer ve şişeyi soldaki adama uzatır. Soldaki adam da biradan birkaç yudum alır ve şişeyi aldığı yere geri koyar. Ortadaki adam, bu sırada ocaktaki demiri alır ve tekrar örsün üzerine koyar. 3 adam demiri dövmeye devam eder.

Comment / Yorum:

1983'te çekilmiş 2 filmden 1'i olan filmin yapımcısı ve dağıtımcısı, Edison Manufacturing Company. Blacksmith Scene, 14 Nisan 1984'te Broadway'de ticari olarak gösterilen ilk film grubu arasında yer almıştır. 1995 yılında Kongre Kütüphanesi'nin Ulusal Film Kayıtları'na seçilerek eklenen film, Modern Sanatlar Müzesi tarafından korunmaktadır. Film, 2000 yılında "Treasures From American Archives" adıyla yayınlanan, 50 filmin yer aldığı 4 dvd'lik arşivsel nitelikteki sette yer aldı.
Adamların içki içmesi; 19. yüzyılda gayet sıradan karşılanan ve fakat 1890'larda artık bırakılmış olan çalışırken içki içme alışkanlığına göndermede bulunmak için filmde kullanılmış.
Sadece demir döven adamları kaydetmek yerine; demirin dövülmeden önce ocakta ısıtılması, içecek molası verilmesi gibi detayların eklenmesi, filme artı değer katmış. Çalışırken içki içme alışkanlığına yapılan göndermeyi, sadece 34 saniyelik bir filmde kullanmayı akıl etmekte alkışı hakkeden bir başka detay.

Imdb note : 6.4                            My note : 8.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder