Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

23 Temmuz 2015 Perşembe

Manglehorn (2014)

Director / Yönetmen:
David Gordon Green

Screenplay / Senaryo:
Paul Logan

Cast / Kadro:
Al Pacino
Holly Hunter
Harmony Korine
Chris Messina
Skylar Gasper
Brian D. Mays
Herculando Trevino
Angela Woods
Marisa Varela
Sandy Avila
                                                                   Jazzmin Delgado
                                                                   Luis A. Olmeda
                                                                   June Weber
                                                                   Carolyn Wickwire
                                                                   Tim Curry
                                                                   Lamonica Lewis
                                                                   Diane Perella
                                                                   Don R. Mcleod
                                                                   Jennifer Tidwell
                                                                   Edrick Browne

Subject / Konu:
Bir çilingir olan Manglehorn, kedisi Fannie ile birlikte yaşamaktadır. Eşinden ayrılmıştır. Başarılı bir iş adamı olan oğlu Jacob’la kopuk bir ilişkisi vardır. Torunu Kylie ile ise keyifli zaman geçirmektedir. Aklı kendisini terk edip giden Clara’da dır.
Fannie’yi veterinere götürdüğünde anahtar yuttuğunu ve ameliyat edilmesi gerektiğini öğrenir. Fannie başarılı bir ameliyat geçirir. Manglehorn ise genelde Cuma günleri gördüğü Dawn’la birlikte yemek yer. Yine de Clara’yı düşünüp durur.
Dawn, Manglehorn’u evine yemeğe davet eder. Çıkmaya başlarlar. Ancak Manglehorn’un Dawn’a Clara’ya olan büyük aşkından bahsetmesi, Dawn’ı hayal kırıklığına uğratır ve gitmesine neden olur. Manglehorn’da soluğu eskiden antrenörlüğünü yaptığı Gary adlı öğrencisinin masaj salonunda alır. Masaj salonunda cinsel hizmette sunulduğunu gören Manglehorn, Gary’yi tartaklayıp mekandan ayrılır.
Jacob, başının işinden dolayı belada olduğunu söyleyip babasıyla dertleşmek ister. Mal varlığı dondurulduğu için yardıma ihtiyacı vardır. Manglehorn ise Gary’yi yaşadığı hayattan dolayı eleştirir.
Evindeki bazı eşyaları ve Clara’yla ilgili birçok şeyi dışarı çıkaran Manglehorn, Dawn’dan özür diler ve tekrar görüşmek ister. Dawn, Manglehorn’a bir şans daha verir.
Jacob’ı arayıp sesli mesaj bırakan Manglehorn, ilk kez oğluna kendisini sevdiğini söyler.

Comment / Yorum:
Senarist Paul Logan’ın ilk uzun metrajlı senaryosu “Manglehorn”, yönetmen David Gordon Green tarafından sinemaya aktarıldı. Yaklaşık 4.000.000 dolarlık bütçeyle çekilen film, 17 Temmuz 2015 itibariyle Amerika genelinde 132.075 dolar hasılat elde etti. Filmin yardımcı yönetmen koltuğunda ise bir Türk, Atilla Salih Yücer oturuyor.
Manglehorn, temposu zaman zaman ağırlaşan bir film. Senaryo oldukça sığ ve hikaye ana karakterin üzerine yıkılmış durumda. Al Pacino, huysuz ihtiyar rolünde başarılı olsa da, filmi kurtarmayı başaramamış. Filmin diğer oyuncularından iyi performans sergilemiş Holly Hunter’ın da hakkını yememek lazım. Özetle film için Al Pacino hatırına izlenebilir diyebiliriz. Ancak yine de beklentiniz fazla olmasın.

Imdb note: 5.9                             My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder