Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

24 Temmuz 2015 Cuma

Ant - Man / Karınca - Adam (2015)

Director / Yönetmen:
Peyton Reed

Screenplay / Senaryo:
Edgar Wright
Joe Cornish
Adam McKay
Paul Rudd

Story / Hikaye:
Edgar Wright
Joe Cornish

Comic Book / Çizgi Roman:
Stan Lee
Larry Lieber
Jack Kirby

                                                             Cast / Kadro:
                                                             Paul Rudd
                                                             Michael Douglas
                                                             Evangeline Lilly
                                                             Corey Stoll
                                                             Bobby Cannavale
                                                             Anthony Mackie
                                                             Michael Pena
                                                             T. I.
                                                             Judy Greer
                                                             Abby Ryder  Forston
                                                             David Dastmalchian
                                                             Hayley Atwell
                                                             Wood Haris
                                                             John Slattery
                                                             Martin Donovan
                                                             Stan Lee

Subject / Konu:
1989. Hank Pym, anlaşmazlığa düştüğü bilim şirketinden istifa eder ve kendisinde bulunan formülü hiç kimseyle paylaşmayacağını belirtir. Hank kimsesi olmadığı için tehdit edilebilir biri değildir. Bilim heyeti bu nedenle böyle birini yaratmaya karar verir.
Hapisten tahliye olan Scott, kızına bakabilmek için çalışmak zorundadır. Ancak sabıkalı olduğu için yasal bir iş bulmakta zorlanmaktadır.
Hank yıllar sonra şirketinde misafir edilir. Şirkette yerini alan Darren, Hank’in böcek boyutunda bir asker geliştirme projesini geliştirdiğini ve sarı ceket denen özel kıyafeti giyen insanın karınca boyutlarında küçültülebileceğini anlatır. Hank bu fikrin kullanılmasına karşıdır. Darren’ın asistanlığını yapan kızı Hope’ta Hank gibi düşünmektedir. Darren’ı engellemek için harekete geçerler.
Kızını sağlıklı şekilde görebilmek için bir şeyler yapmak zorunda olan Scott, kasa soygunu yapmayı kabul eder. Scott, zorlu bir kasayı çok da uğraşmadan açar. Ancak açtığı kasada ne para, ne de mücevher bulunmaktadır. Kasada sadece bir kıyafet vardır. Hayal kırıklığına uğrayan Scott, kıyafeti alıp evde dener ve kıyafette bulunan bir düğmeye basınca bir karınca kadar küçülür. Hank, tüm olup bitenden haberdardır ve Scott kıyafeti giyip küçüldüğünde kendisiyle irtibata geçer.
Kıyafeti yerine geri koymak isteyen Scott, polis tarafından tutuklanır. Hank, Scott’ı kurtulmak için kendisiyle anlaşmak zorunda bırakır. Scott, Hank’in yardımıyla hapisten kaçar. Kızını kazanma karşılığında Darren’dan sarı ceketi çalmayı kabul eder.Scott sıkı bir hazırlık sürecinin ardından Darren’ın laboratuarına saldırır…

Comment / Yorum:
Marvel’ın bir süper kahramanı daha sinema filmine kavuştu; “Ant – Man / Karınca – Adam”. Filmi yönetmesi için Adam McKay, Ruben Fleischer, Rawson Marshall Thurber, Nicholas Stoller, Michael Dowse ve David Wain gibi yönetmenlerin isimleri geçti. Nihayetindeyse genelde televizyon için projeler üreten Peyton Reed’te karar kılındı. Film, Reed’in 5. uzun metrajlı sinema filmi oldu. Çekimleri Georgia ve San Francisco’da yapılan film, yaklaşık 130.000.000 dolara mal oldu. 22 Temmuz 2015 itibariyle filmin sadece Amerika genelindeki hasılatı 76.603.090 dolar.
Scott / Ant – Man karakteri için Joseph Gordon – Levitt düşünüldü. Adrien Brody ve Ewan McGregor’de rolle ilgilendi. Ancak rol Paul Rudd’a gitti. Hope rolü için Jessica Chastain düşünüldü. Rol, Evangeline Lilly’ye gitti. Paxton karakterini Patrick Wilson oynayacaktı. Ancak proje ertelenince Wilson’un film takvimi uygun olmadı ve rol Bobby Cannavale’ye gitti. Marvel, Hank Pym karakteri için Steve Buscemi’yi istedi. Ancak Buscemi rol takvimi uygun olmadığı için projede yer alamadı. Rol için Sean Bean, Pierce Brosnan ve Gary Oldman gibi aktörlerin isimleri geçse de, rol stüdyonun 2. tercihi olan Michael Douglas’a gitti. Michael Douglas, filmde rol almasının temel nedenlerinden biri olarak çocuklarının kendisini bir Marvel filminde görebilmesini gösterdi.
Ant – Man, 117 dakikalık süresiyle Marvel filmleri arasında en kısa sürelisi oldu. Orijinal hikayede Hank Pym karakteri daha detaylı yer almaktaydı. Yapımcıların isteği üzerine filmde Hank karakteri Ant – Man’in akıl hocası, yardımcı bir karakter olarak kullanıldı.
Ant – Man, bir süper kahraman filmi olmasının yanı sıra eğlenceli de olmaya çalışan ve bunu kısmen başaran bir yapım. Süper kahraman filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz yüksek kalite görsel efektler bu filmde de mevcut. Baş rolde izlediğimiz Paul Rudd için ortalama bir performans sergilemiş demek yanlış olmaz. Yardımcı karakterler için ise önemli isimler tercih edilmiş. Film, çizgi roman severlerin ve süper kahraman filmlerinden hoşlananların hoşuna gidebilir.

Imdb note: 8                               My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder