Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

19 Haziran 2013 Çarşamba

Seni Seviyorum (1983)

Director / Yönetmen:

Atıf Yılmaz

Screenplay / Senaryo:

Macit Koper

Cast / Kadro :

Türkan Şoray
Cihan Ünal
Erdal Özyağcılar
Orhan Çağman
Tuluğ Çizgen
Bülent Bilgiç
Turgut Savaş
Tanju Şarman
Serra Yılmaz
                                                          Ferda Ferdağ
                                                          Orhan Alkaya
                                                          Erdal Tosun
                                                          Ahmet Ündağ

Subject / Konu:

Başarılı bir işadamı olan Murat, iş dolayısıyla bir sahil kasabasına gider. Pekte istemeyerek gittiği pavyonda kasabaya yeni gelmiş ve erkeklerin ilgi odağı olmuş olan şarkıcı Aygül’ü görür. Aygül, Murat’ın yıllar önce yarı yolda bırakıp terk ettiği sevgilisi Selma’ya çok benzemektedir. Murat, çok geçmeden Aygül’ün Selma’nın ta kendisi olduğunu anlar.
Selma, Murat’ı görünce geçmişi hatırlar ve kendini kötü hisseder. Çünkü dolu dolu bir aşk yaşayıp birlikte olduğu Murat, kendisini ansızın terk edip gidince pavyonlara kadar düşer.
Murat, Selma’ya yaptıklarından büyük suçluluk duyar ve hatalarını telafi etmek ister. Selma ise Murat’a artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını söyler.
Selma, kendisine ilgi duyan genç bir erkekle görüşüp Murat’ı kendisinden uzaklaştırmaya çalışır. Murat ise Selma’yı kıskanmaya başlar. Bu kıskançlık, Murat’ın genci vurup yaralamasına neden olur. Murat tutuklanır. Selma ise işi bırakıp Murat’ın tahliye olacağı günü bekler. Murat, tahliye olunca evlenirler. Bazı şeylerin eskisi gibi olamayacağını anlayan çift, intihar eder.

Comment / Yorum:

Macit Koper’in senaryosunu yazdığı, Atıf Yılmaz’ın yönettiği 1983 yapımı film, bir dönem evli kalan Türkan Şoray ve Cihan Ünal’ın birlikte rol aldıkları 6 sinema filminden 3.’sü olma özelliğini taşıyor. Seni Seviyorum, Türkan Şoray ve Cihan Ünal ikilisinin muhtemelen en az bilinen filmleri.
Film, vasat sayılabilecek ve birçok benzeri gösterilebilecek bir senaryoya sahip olsa da; finali itibariyle farklılık arz etmeyi başarıyor. Yapımcılığını ünlü yönetmen Ömer Kavur’un yaptığı filmin müzikleri ise Cahit Berkay’a ait. Oyunculuklar, gayet başarılı.
Seni Seviyorum, genel anlamda vasat ve pesimist bir film olarak değerlendirilebilirse de; oyunculukları ve farklı finali için seyredilebilecek bir film.

Imdb note : 5.1                               My note : 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder