Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

3 Haziran 2013 Pazartesi

Evil Dead / Kötü Ruh (2013)

Director / Yönetmen:

Fede Alverez

Screenplay / Senaryo:

Rodo Sayagues
Fede Alverez

Cast / Kadro :

Jane Levy
Shiloh Fernandez
Lou Taylor Pucci
Jessica Lucas
Elizabeth Blackmore
Phoenix Connoly
Jim Mclarty
Sian Davis
                                                             Stephen Butterworth
                                                             Karl Willetts
                                                             Randal Wilson
                                                             Bruce Campbell

Subject / Konu:

İçine kötü ruh giren kız, annesini öldürmüştür. Şeytan kitabına göre kızının ruhunu huzura kavuşturmak içini onu yakmak zorunda olan baba, kızını önce yakar sonra da silahla vurur.
Anneleri ölen David ve Mia, arkadaşlarıyla tenha bir kulübede kalmaya gider. 2 kardeş annelerine dair konuşurlar. David, annesi öldüğü sırada Chicago'da çalışmaktadır. Mia, annesini çok kötü hallerde gördüğünü anlatır.
David, arkadaşlarından Mia'nın aşırı dozda uyuşturucu kullandığını öğrenir. Mia, kaldıkları kulübede dayanılmaz bir ölü kokusu olduğunu söyler. Ancak kimse böyle bir kokuyu hissetmez. Köpek sayesinde kan izleri görürler ve bodrum kata inerler. Bodrumda ölmüş kediler görürler ve şeytan büyüsü yapılmış olduğunu anlarlar.Eric buldukları kitabı inceler. Kitapta şeytanla ilgili çizimler ve sözler vardır.
Kendini kötü hisseden Mia, kulübeden ayrılıp eve geri dönmek ister. Ancak David ve arkadaşları, Mia'nın kendine zarar verebileceğini düşündüklerinden Mia'ya kolayca göz kulak olabilecekleri kulübede kalmaya devam etmek isterler. Arabayı çalan Mia, kaçar. Gördüğü bir görüntü üzerine direksiyonu kırar ve arabayla bir su birikintisine düşer. Kendine geldip sudan çıkmaya çalıştığı sırada bir yaratığın kendisini takip ettiğini görür ve kaçmaya başlar. Sık dallarla kaplı bir noktada sıkışıp kalır. Yüzü kanlı bir kız gelir ve ağzından çıkan şey Mia'nın içine girer.
David ve arkadaşları, Mia'yı bulurlar. Mia, başından geçenleri anlatsa da; arkadaşlarını söylediklerine inandıramaz.
David, köpeklerini yaralı halde bulur. Köpeğin çekiçle vurularak bu hale getirildiğini anlar. Kulübeye döndüğünde duştaki Mia, kendisine cevap vermeyince kapıyı kırıp içeri girmek zorunda kalır. İçeri girdiğinde Mia'nın kaynar suyun altına girdiğini ve vücudunda yanıklar oluştuğunu görür. Onu hemen arabaya bindirip hastahaneye götürmek üzere yola koyulur. Ancak selin yolu tamamen kapattığı için geri dönmek zorunda kalırlar.
Eric, Mia'nın kitapta resmedilen şeyleri bir bir yaşadığını anlar.
Olivia'nın sakinleştirici iğne yaptığı Mia, elinde silahla içeriye dalar ve David'i vurur. Gece herkesin öleceğini söyler ve yere düşer. Olivia'nın üzerine kusan Mia'yı bodruma kapatmayı başarırlar. Olivia, sakinleştirici almak için banyoya gider. Kitapta yazanlar yine gerçekleşir. Olivia kendini yaralar. Eric, Olivia'ya bakmak için banyoya gittiğinde yaralı haldeki Olivia'nın saldırısına uğrar. Kendisini kurtarmak için Olivia'yı öldürmek zorunda kalır. Yaralı Eric, kitaptan okuduğu bir paragraf yüzünden olayların gerçekleştiğini David'e anlatır.
Natalie, Mia'nın sesini duyar. Bodrumun kapağının açık olduğunu görür. Hareketsizce durmakta olan Mia, olduğu yere saplandığını söyler. Natalie, Mia'ya yardım etmek için aşağıya indiği sırada Mia, Natalie'ye saldırır ve onu aşağı çeker. David son anda Natalie'yi ölümden kurtarır. Bodrum kapağını zincirlerle bağlayan David, Mia'yı bodruma hapseder.
Eric, lanetin son bulması için kitabı yakmaya çalışır. Ancak kitap yanmaz. Eric ile David kitap hakkında konuşurlar. Eric, Mia'yı öldürmeleri gerektiğini söyler. David ise bu fikre karşı çıkar.
Mia tarafından elinden ısırılmış olan Natalie, kolunun kötüleştiğini farkına varır ve bu durum vücuduna yayılmadan kolunu keser. Eric, Mia ölmedikçe lanetten kurtulamayacaklarını söyler. David ise Mia'nın da akıl hastahanesinde ölen anneleri gibi çıldırmış olabileceğini düşünmektedir. Çivileme makinasını eline alan Natalie, David ve Eric'e saldırır. David, Natalie'yi Eric'i öldürmek üzereyken silahla vurur. Eric'i kulübenin dışarısına çıkaran David, kulübeyi yakmak için etrafa benzin döker. Ama kardeşini yakmaya kıyamaz. Mia'yı bayıltıp götürmeye karar verir. Bodruma indiğinde Mia'nın saldırısına uğrar. David'e yardım eden ağır yaralı Eric ölür. David, Mia'yı kitapta yazdığı gibi diri diri toprağa gömer. Belli bir süre sonra Mia'yı gömdüğü yerden çıkarır ve elektroşok yapar. Mia hayata geri döner. David, arabanın anahtarlarını almak için kulübeye gider. Kötü ruh içine giren Eric, David'i boynundan bıçaklar. Mia, David'e yardım etmeye çalışsa da; David, Mia'yı kulübeden dışarıya gönderir ve kulübeyi havaya uçurur. Kulübe alevler içinde yanarken gömüldüğü yerden çıkan kötü ruhun emrindeki Olivia, Mia'ya saldırır. Mia, elektrikli testereyle Olivia'nın bacaklarını kesse de; Olivia, arabayı Mia'nın üzerine devirir. Mia'nın eli arabanın altında kalır. Olivia sürünerek Mia'nın üzerine doğru gelir. Kurtulmak için elini koparmak zorunda kalan Mia, elektirkli testereyle Olivia'yı öldürür.

Comment / Yorum:

Sam Raimi imzası taşıyan ve korku klasikleri arasında gösterilen 1981 yapımı “The Evil Dead / Şeytanın Ölüsü” filminin yeniden çevrimi olan “Evil Dead / Kötü Ruh”, Uruguaylı yönetmen Fede Alverez’in ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor. Filmin orjinal senaryosu, Sam Raimi’ye ait. Bu yeniden çevrimin senaryosu ise Fede Alverez ve Rodo Sayagues’e ait.
Yaklaşık 17.000.000 dolara mal olan film, Amerika genelinde 54.115.782 dolar hasılat elde ederek fena sayılmayacak bir gişe başarısı elde etti.
Filmin kayda değer bir oyuncu kadrosu yok. Bu tür filmlerde görmeye alışkın olduğumuz genç ve pek tanınmayan oyunculardan oluşturulan oyuncu kadrosu, Evil Dead’te de karşımıza çıkıyor.
Evil Dead, türün meraklılarının ve filmin ilk çevrimini beğenenlerin ilgisini çekebilecek bir yapım. İlk çevrimle kıyaslama yapmak için de seyredilebilir.

Imdb note : 7                               My note : 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder