Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

13 Haziran 2013 Perşembe

The Incredible Burt Wonderstone / İnanılmaz Sihirbazlar (2013)

Director / Yönetmen:

Don Scardino

Screenplay / Senaryo:

Jonathan M. Goldstein
John Francis Daley

Story / Hikaye:

Jonathan M. Goldstein
John Francis Daley
Chad Kultgen
Tyler Mitchell

Cast / Kadro :

Steve Carell
Steve Buscemi
                                                            Alan Arkin
                                                            Jim Carrey
                                                            James Gandolfini
                                                            Olivia Wilde
                                                            Jay Mohr
                                                            Mason Cook
                                                            Luke Vanek
                                                            Michael Harbig
                                                            Zachary Gordon
                                                            Brad Garrett
                                                            Richard Wolffe
                                                            Erin Burnett
                                                            David Copperfield

Subject / Konu:

Yıl 1982. Ezik bir çocukluk geçiren Burt'ün hayatı annesinin doğum günü hediyesi ile değişir. Ünlü sihirbaz Rance Holloway'in sihirbazlık setini karşısında bulan Burt, okul arkadaşı Anton'la bile sihirbazlığa merak sarar.
Aradan yıllar geçer. Burt ve Anton, beraber sahneye çıkan 2 şöhretli sihirbaz olurlar. Herşey tıkırında gitmekteyken ansızın ortaya çıkan sıradışı sokak sihirbazı Steve Gray, seyircilerin ilgisini üzerine çekmeye başlar. Patronları Doug tarafından işlerine son verilen Burt ve Anton'un arası Burt'ün kaba ve kibirli tavırları yüzünden açılır. Anton Uzakdoğu'ya gider. Burt'ün ise hızlı düşüşü devam eder. Yıldızken artık yüzüne bakılmayan bir sihirbaza haline gelir.
Burt, düşüşünün son durağında bir huzurevinde sihirbazlığı seçmesinin nedeni olan idolü Rance Holloway'le karşılaşır. Burt, Rance'in telkinleriyle hatalarını farkına varmaya başlar. Burt, babaannesi huzurevinde kalan eski asistanı Jane ile yakınlaşır.
Doug'un oğlunun doğum günü partisi için çocuklara gösteri yapmaya giden Burt, partide bulunan Steve tarafından provoke edilir. Uzakdoğu'dan dönen Anton'la karşılaşan Burt, eski dostu ve ortağıyla barışır. Tekrar birlikte çalışmaya karar verirler. Jane'de asistanları olur. Doug'un yeni açacağı otelde "Beyin Tecavüzcüsü" namıyla akıl almaz gösteriler yapan Steve'den sonra sahneye çıkacak olan 2 kafadar, henüz yapılmamış bir gösteri yapmayı tasarlarlar.
Sahneye çıkan Steve, bir duyusunu kaybetmek pahasına beyninde matkapla delik açar ve seyirciyi hayrete düşürüp sahneden ayrılır. Steve'in ardından sahneye çıkan Burt ve Anton, salondaki tüm seyirciyi başka bir yere götürmeyi vadeder. Gösterilerine Rance'le giriş yaparlar. Ardından Anton'un Uzakdoğu'dan getirttiği güçlü bir uyuşturucudan ürettikleri gazı salona salarlar ve herkesi bayıltırlar. Bayıltılan seyirciler, açık alandaki başka bir alana götürülürler ve uyanıp kendilerini başka bir yerde bulunca büyük  şaşkınlık yaşarlar. Burt ve Anton, bu yeni gösterileri sayesinde eski şöhretlerine tekrar kavuşmayı başarırlar.

Comment / Yorum:

Genelde yaptığı televizyon işleriyle tanınan Don Scardino'nun 3. uzun metrajlı sinema filmi olan The Incredible Burt Wonderstone, önemli oyuncu kadrosuyla dikkat çeken bir komedi filmi. Popüler komedi oyuncusu Steve Carell'in başrolü üstlendiği filmde Steve Buscemi, Alan Arkin ve James Gandolfini gibi kalbur üstü oyuncuların yanı sıra efsane komedyen Jim Carrey'de rol alıyor. Filmin sürpriz ismi ise ünlü sihirbaz David Copperfield. Yaklaşık 30.000.000 dolara mal olan film, 5 Mayıs 2013 itibariyle Amerika genelinde 22.525.921 dolar hasılat elde etti.
Steve Gray rolü için Sacha Baron Cohen ve Matthew Broderick'in isimleri geçti. Ancak rol usta isim Jim Carrey'ye gitti. Jane rolü için Michelle Monaghan, Jessica Biel, Sarah Silverman, Winona Ryder ve Judy Greer'ın isimleri geçse de; rol Olivia Wilde'a gitti.
Jim Carrey'nin canlandırdığı Steve Gray karakteriyle ünlü sihirbaz Criss Angel, açıkça tiye alındı.
Filmin vasat ve fakat eğlenceli sayılabilecek bir senaryosu var. Oyunculuk performansları gayet başarılı. The Incredible Burt Wonderstone, sıkılmadan seyredilebilecek bir komedi.


Imdb note : 5.9                               My note : 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder