Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

21 Temmuz 2013 Pazar

The Smallest Car in The Largest City in The World (1913)

Director / Yönetmen:

F. S. Bennett

Cast / Kadro :

King Olav V

Subject / Konu:

Norveç’in veliaht prensi Olav, Büyük Britanya kraliçesi olan Alexandra’nın kendisine hediye ettiği Bebek Cadillac’la Londra caddelerinde dolaşmaya başlar. England Bank, Trafalgar Meydanı ve Hyde Park’tan geçer.
Olav’ın ardından Bebek Cadillac’a 5 yaşındaki Mona, 3 yaşındaki Tommy ve 1 yaşındaki Bobbles binerler. Arabayı Mona sürer. Peşlerine takılan polis, çok geçmeden onları yakalar. Çocuklara kelepçe takar ve onları uyarır.
Çocuklar, Bebek Cadillac’la birlikte görkemli bir çay partisinde görünürler. Partide “100 yıl boyunca barış” yazılı bir pankart, Norveç ve Amerika bayrakları bulunmaktadır. Partinin gündemi; “Gelecek nesiller için planlama”dır.

Comment / Yorum:

F. S. Benett’in yönettiği 1913 yapımı “The Smallest Car in The Largest City in The World”, 3 bölümden oluşan bir kısa film. İlk bölümde veliaht prens Olav’ın Bebek Cadillac’la İngiltere caddelerinde turlayışını, 2. bölümde 3 küçük çocuğun Bebek Cadillac’la giderken polise yakalanışlarını ve son bölümde de Norveç ve Amerika ilişkilerine dair bir çay partisini seyrediyoruz. Filmde sonradan Norveç kralı olacak veliaht prens Olav, rol almakta. Bebek Cadillac’la ve küçük çocuklarla sempati yakalama çabaları kısmen başarılı olmuş. Ancak filmin kurgusu oldukça zayıf.

Imdb note: - (Filmin Imdb'de notu bulunmuyor)              My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder