Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Une Nuit Terrible / A Terrible Night (1896)

Director / Yönetmen:

Georges Méliès

Screenplay / Senaryo:

Georges Méliès

Cast / Kadro :

Georges Méliès

Subject / Konu:

Elindeki mumu söndürüp başucundaki komodinin üzerine koyan adam, yatağına uzanır. Önce üzerine konan, sonra duvara giden büyük böcekten rahatsız olan adam, süpürgeyle böceğe vurur ve böceği öldürür. Böceği, komodinden çıkardığı tasın içine koyar ve tası tekrar komodine koyup kapağı kapatır.Adamın dikkatini bu seferde çevredeki diğer böcekler çeker. Ayakkabısını eline alan adam, sağa sola vurmaya başlar.

Comment / Yorum:

Georges Melies'in hem başrolünü hemde yönetmenliğini üstlendiği 1896 yapımı Une Nuit Terrible, usta sanatçının ilk filmlerinden biri. Melies, daha kariyerinin başında olmasına karşın sihirbazlıktan gelen kıvrak zekasını ve ihtişamlı görsellik anlayışını bu filmde de başarılı şekilde kullanmayı başarmış. Öyle ki; Melies'in bu filmde fantastik öğe olarak kullandığı dev böcek, günümüzün korku ve fantastik içerikli filmlerinde dahi sık sık kullanılmaya devam ediliyor. Bu da Melies'in sanat anlayışının ne kadar evrensel olduğunun ve aradan 100 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen halen geleceğe ışık tuttuğunun bir kanıtı niteliğinde.

Imdb note : 6                                My note : 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder