Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

4 Ağustos 2012 Cumartesi

3 Süpermen Olimpiyatlarda / 3 Supermen at the Olympic Games (1984)

Director / Yönetmen:

Yavuz Yalınkılıç

Screenplay / Senaryo:

Yavuz Yalınkılıç

Cast / Kadro :

Filiz Özten
Yılmaz Köksal
Levent Çakır
Stefano Martinenghi
Oktar Durukan
Alain Flick
Daniel Darnault
Kadir Kök
Bahattin Eroğlu
                                                                Joceline Davan

Subject / Konu:

Profesör, bazı olayları incelemesi için Süpermen'i tarihin derinliklerine gönderir. Apollo yenilmiştir. Tanrıça Artemis, Zeus'un gazabından kurtulabilmek için olimpiyat düzenlemeye karar verir. Süpermen, uçuşun ardından düşer ve bir ağaca takılır. Diğer 2 Süpermen, Süpermen'i ağaçtan kurtarırlar. Çevrelerini saran askerler, Süpermenleri tanrı zanreder. Süpermenler, askerlerin eşliğinde Artemis'in tapınağına giderler. Artemis'e emirlerini yerine getirmeye hazır olduklarını söylerler.
Dünyayı ele geçirme planları yapan Alfano, kendisine ihanet eden adamını robotu Tulidi'ye öldürtür. Alfano'nun sağ kolu olan Prenses, adamlarına çeşitli talimatlar verir.
Tacir ve mezatçı, halkı soyup soğana çevirmektedir. Tacir'in asıl niyeti Efes'i yönetip bir servet elde etmektir. 3 Süpermen, olimpiyatlara hazırlık için çalışmalar yapar.
Profesör, dünyadaki tehlike yüzünden 3 Süpermen'i geri çağırır. 3 Süpermen, Prenses'in tertiplediği partiye katılır. Prenses'i kendilerini Alfano'nun yanına götürmesi için zorlarlar. Prenses, yolda kendilerine tuzak kursa da; Alfano'nun yanına gitmeyi başarırlar. Alfano, Tulidi'ye Süpermen'i öldürmesini emreder. Ancak 3 Süpermen, Tulidi'yi etkisiz hale getirmeyi başarır. 3 Süpermen, Alfano'nun oturduğu tahta yaklaşırlar ve aslında Alfano'nun orada olmadığını farkederler. Alfano'nun adamlarını haklayıp esir alınan kızı kurtarırlar.
Profesör, 3 Süpermen'i tekrar Artemis'in tapınağına gönderir. Zeus'a kendisini affettirebilmek için uğraşan Artemis, 3 Süpermen'i emri altına alır.
Profesör, 3 Süpermen'den biri olan Teğmen Murat'ı tek başına bir göreve gönderir. Hırsızlar, bir çanta dolusu parayı at yarışı oynamak için hipodroma götüren çiftin çantasını çalıp kaçarlar. Süpermen uçar ve kaçmakta olan hırsızların peşine takılır.
Yakaladığı hırsızlarla kavgaya tutuşur. Bu sırada 4 zorba, 2 kızı zorla kaçırıp götürür. Süpermen, hırsızları bırakıp kaçırılan kızların peşine düşer. Hırsızlar, Süpermen'i takip edip ona ateş açsalar da; Süpermen, hırsızları etkisiz hale getirmeyi başarır. Kızlardan birini kurtaran Süpermen, çalınan parayı da hırsızların elinden kurtarır. Zorbaların salla kaçırmaya çalıştığı diğer kızı da kurtaran Süpermen, Profesör'ün direktifiyle yeni görevlere doğru uçar.

Comment / Yorum:

Yavuz Yalınkılıç'ın yazıp yönettiği 1984 yapımı 3 Süpermen Olimpiyatlarda, bazı kaynaklarda 1973 yapımı "Çılgın Kız ve 3 Süper Adam" filminin devam filmi olarak gösterilse de; bu bilgi tam anlamıyla doğru değil. 3 Süpermen Olimpiyatlarda filminde "Çılgın Kız ve 3 Süper Adam" filmine ait görüntüler kullanılıyor. Ancak bu görüntüler, filmin arasına dahil edilmiş ve sanki bu filme ait görüntülermiş gibi kullanılmış. Kısa süresiyle dikkat çeken bir filme bir de başka bir filmden parçalar ekleyerek bütünlük sağlamaya çalışmak; tam bir kopukluğa ve anlam kargaşasına neden olmuş.
Turuncuya çalan sarı saçlarıyla, dolar işaretli kıyafetleriyle, sürekli üzerine dolanan peleriniyle ve yarım vücut uçuş sahneleriyle bir Superman görmek bile absürdlüğün uçlarında dolanan fantastik bir film izleyeceğinizi anlamak için yeterli olacaktır. Bir de üstüne akıl sır ermeyen senaryosu ve akıllara ziyan oyunculukları da eklersek; 3 Süpermen Olimpiyatlarda için Türk sinema tarihinin en kötü, en tuhaf ve en anlamsız filmlerinden biri demek hiçte yanlış bir yorum olmayacaktır.

Imdb note : 6.1                              My note : 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder