Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

7 Ağustos 2012 Salı

Rescued From an Eagles Nest (1908)

Director / Yönetmen:

J. Searle Dawley

Cast / Kadro :

D. W. Griffith
Miss Earl
Jeannie (Jinnie Frazer)
Henry B. Walthall

 

Subject / Konu:

Kulübesinden çıkan oduncu, karısı ve bebeğiyle vedalaşır ve baltasını alıp ağaç kesmeye gider. Oduncular, büyük bir ağacı kesip devirirler. Gökten süzülerek gelen bir kartal, kulübenin önünde oynamakta olan bebeği kapar ve havalanır. Kulübeden dışarı çıkan kadın, bebeğini ortalıkta göremeyince telaşlanır. Etrafa bakınır. Havaya doğru baktığında kartalın, bebeğini kapmış olduğunu farkeder. Hemen tüfeğine sarılıp ateş eder. Ancak kartalı vuramaz.
Koşarak kocasının ağaç kestiği yere gider ve durumu anlatır. Bütün oduncular, bebekle uçan kartalın peşine düşer. Kartal, bebeği zirvedeki yuvasına bırakır. Oduncu, halatla tepeden kartalın yuvasına iner ve bebeğini bulur. Tam bu sırada yuvaya dönmekte olan kartal, oduncuya saldırır. Oduncu, kartalla boğuşmasından galip çıkar ve altına almayı başardığı kartalı baltayla öldürüp aşağı fırlatır. Bebeğini kucağına alan yaralı haldeki oduncu, halata tutunur. Oduncu arkadaşları halatı yukarı çekerler. Oduncu, karısı ve bebekleri sarmaş dolaş olurlar. Oduncu arkadaşları, sevinçlerini başlarından çıkardıkları şapkalarını sallayarak gösterirler.

Comment / Yorum:

Yönetmenliğini kariyerinin başlarındaki J. Searle Dawley'nin yaptığı filmin kameramanlığını önemli yönetmenlerden Edwin S. Porter üstlenmiş. Filmin başrolünde de bir diğer önemli yönetmen olan D. W. Griffith'i izliyoruz. 3 büyük yönetmeni bir araya getiren Rescued From an Eagles Nest, sürükleyici bir macera filmi.

Imdb note : 5.4                              My note : 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder