Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

31 Temmuz 2011 Pazar

Shoot Out / Ölüm Vuruşu (1971)

Director / Yönetmen:

Henry Hathaway

Screenplay / Senaryo:

Marguerite Roberts

Novel / Kitap :

Will James

Cast / Kadro :

Gregory Peck
Pat Quinn
Robert F. Lyons
Susan Tyrell
                                                       Jeff Corey
                                                       Dawn Lyn

Subject / Konu:

Clay Lomax, soygun nedeniyle 8 yıl hapis yattıktan sonra tahliye olur. Hapis yatmasının sebebi; banka soygununda suç ortağı olan Sam Foley'nin kendisine ihanet edip yakalanmasına neden olmasıdır. Clay, intikam için Sam'i bulmaya karar verir. Clay'in tahliye olduğunu öğrenen Sam ise; Clay'in peşine 3 serseri takar.
Clay eski sevgilisini bulup biraz para almak ister. Ancak sevgilisinin bir süre önce öldüğünü ve Decky adlı 8 yaşındaki kızını, kendisine emanet ettiğini öğrenir. Başta kızı yanına alıp almama konusunda tereddütleri olan Clay, Decky'nin kendi kızı olabileceği düşüncesine kapılır ve kızı yanına alır.
Clay, belli süre sonra 3 serserinin kendisin takip ettiğini farkına varır. Serserilerle bir kaç kez karşı karşıya gelir ve kolay lokma olmadığını gösterir. Ama serserilerin kolay kolay pes etmeyeceğini de farkındadır. Clay, 2 serseriyi haklar ve Sam'in bulunduğu yere gelir. Geriye kalan son serseride ordadır ve Sam'in vadettiği paraları almaya gelmiştir. Sam, para vermekten vazgeçince; silahlar çekilir. Kısa bir süre sonra Clay'de olay yerine gelir.

Comment / Yorum:

Film, kariyerinin büyük bölümünde western tarzı filmler çekmiş Henry Hathaway'in 2. sınıf denebilecek filmlerinden biri. Yönetmenin çektiği sondan 2. film. Oyunculuk performanslarının vasatı aşamdığı film; Gregory Peck'in filmografisinin zayıf halkalarından biri.
Küçük kız sayesinde filme sempati ve duygusallık katılmaya çalışılmış ve nispeten de olsa başarılmış. Ancak hikayenin zayıflığı; filmin belli bir çıtanın üstüne çıkmasını engellemiş.

Imdb note : 5.8                             My note : 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder