Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

2 Ağustos 2014 Cumartesi

The Expendables 3 / Cehennem Melekleri 3 (2014)

Director / Yönetmen:
Patrick Hughes

Screenplay / Senaryo:
Sylvester Stallone
Creighton Rothenberger
Katrin Benedikt

Story / Hikaye:
Sylvester Stallone

Cast / Kadro:
Sylvester Stallone
Jason Statham
Antonio Banderas
Jet Li
Wesley Snipes
                                                             Dolph Lundgren
                                                             Kelsey Grammer
                                                             Randy Couture
                                                             Terry Crews
                                                             Mel Gibson
                                                             Harrison Ford
                                                             Arnold Schwarzenegger
                                                             Kellan Lutz
                                                             Ronda Rousey
                                                             Glen Powell
                                                             Victor Ortiz
                                                             Robert Davi

Subject / Konu:
Barney ve Cehennem Melekleri ekibi, Doc isimli mahkumu taşıyan zırhlı trene helikopterle saldırır. Kurtarılan Doc, trende kalan askerleri teker teker öldürür. Tren hapishaneye çarpıp infilak ederken Doc’u alan helikopter yola koyulur. 8 yıldır mahkum olan Doc, Cehennem Melekleri’nin ilk elemanlarından biridir ve şimdiki elemanların hiçbirini tanımamaktadır.
Cehennem Melekleri, Binbaşı Drummer tarafından hedef gösterilen Victor Menz isimli bir silah satıcısını öldürmek üzere Somali’nin Mogadishu şehrine giderler. Cehennem Melekleri, Victor’ın silah teslimatı için gelmesini beklemeye koyulurlar. Barney, Victor’ın yıllar önce anlaşmazlığa düşüp öldürdüğünü sandığı Cehennem Melekleri’nin kurucularından Stonebanks olduğunu görüp büyük bir şaşkınlık yaşar. Çok geçmeden çatışma başlar. Stonebanks, tüfeğiyle Caesar’ı yaralar ve alanı bombalayıp gider. Caesar, komaya girer.
Drummer, Barney’ye Stonebanks’in özellikle Ortadoğu’da silah satışından milyarlarca dolar kazandığını anlattıktan sonra Stonebanks’i yakalayabilmesi için bir fırsat daha verir.
Barney, son işlerinde başarısız olan ve yara alan takımına artık işleri bırakma vaktinin geldiğini söyler. Yeni bir takım kurmaya karar veren Barney, Las Vegas’ta kendisine yeni elemanlar bulacak olan Bonaparte’la buluşur. Yeni ekibin ilk elemanı, usta bir hacker olan Thorn olur. Yeni ekibin 2. elemanı şaşırtıcı şekilde bir kadın olur. Bar güvenliği olan Luna, aynı zamanda arazi ve yakın dövüş uzmanıdır. Ekibe katılması planlanan 3. eleman, sahtekarlık yapıp kendisini genç biri olarak tanıtan Galgo’dur. Ancak Galgo, Bonaparte’ın onayını alamaz. Orduda silah uzmanı olarak görev almış Mars, yeni ekibin 3. elemanı olur. Ekibe dahil edilen son kişi ise sorunlu bir tip olan denizci John olur.
Drummer, Stonebanks’in Bükreş’e gideceğini ve operasyon yapılması için 36 saatleri olduğunu Barney’ye bildirir. Stonebanks’in Lahey’de savaş suçlarından yargılanabilmesi için sağ olarak ele geçirilmesi gerektiğini söyler.
Barney, eski dost Trench’i de dahil ettiği yeni ekibiyle yola çıkarken eski ekibinin tepkisiyle karşılaşır. Bükreş’e giden ekip başarılı bir operasyonun ardından Stonebanks’i yakalamayı başarır. Stonebanks, helikopterde Barney’le başlarından geçenleri anlatır. Gps cihazını çalıştırıp adamlarının helikopterin izini bulmasını sağlar. Stonebanks kurtulurken John, Mars, Thorn ve Luna’yı da esir etmeyi başarır. Barney ise patlama etkisiyle düştüğü nehirde başını bir kayaya çarpıp sürüklenir. Kendisini yakalamaya çalışan askerlerden kurtulup Trench’in yanına ulaşmayı başarır.
Stonebanks, Barney’ye bir görüntülü mesaj gönderir. 48 saat içinde gelmezse elindeki adamlarını öldüreceğini söyler. Barney, bunun üzerine tek başına gitmeye karar verir. Ansızın çıkagelen Galgo, Barney’yi kendisini de yanında götürmesi için ikna etmeyi başarır. Uçak havalanmaya hazırlanırken Barney, eski ekibini karşısında bulur.
Drummer, Stonebanks’in ordunun da gücünden faydalanabildiği küçük ve zorlu bir ülke olan Asmanistan’da olduğunu öğrenir. Trench ve Yin Yang’la Cehennem Melekleri’ne ek destek olarak yola çıkar. Esir tutulan ekibin tutulduğu binaya giren Cehennem Melekleri, Stonebanks’in görüntülü mesajından binanın 45 saniye içinde havaya uçurulacağını öğrenirler. Thorn, sinyalleri kesip patlamayı engellese de, Stonebanks binaya ordunun askerlerini ve tanklarını gönderir. 
Drummer, Yin Yang ve Trench, Cehennem Melekleri’ne havadan destek verir. Stonebanks, bir türlü sonuç alınamamasına sinirlenip binaya doğru yola çıkar. Çatıya çıkan tüm ekip helikopterle binadan ayrılmaya hazırlanırken tek eksik henüz çatıya gelmeyen Barney’dir. Barney, Stonebanks tarafından vurulur. Barney, kavgaya tutuştuğu Stonebanks’i öldürür ve bina havaya uçarken çatıya çıkmayı başarır. Bina infilak ederken helikopterden uzatılan ipi yakalar.
Tüm ekip iyileşen Caesar’la birlikte barda kutlama yapar.

Comment / Yorum:
Filmin baş kötü karakteri olan Stonebanks’i canlandıran Mel Gibson’a filmi yönetmesi için de teklif götürülür. Ancak Gibson filmi yönetmek istemeyince yönetmen olarak Patrick Hughes’la anlaşılır. Daha önce 2010 yapımı “Red Hill” isimli western türündeki filmi yazıp yöneten Patrick Hughes, 2. uzun metrajlı filmi The Expendables 3’te çoğu yönetmene kısmet olmayacak bir yıldızlar topluluğuyla çalışır.
Sylvester Stallone, tıpkı serinin ilk 2 filminde olduğu gibi bu filmde de bütün detaylarla ilgilenir. Stallone, başrolünü de üstlendiği filmin yapımcılarından biri olur, filmin hikayesini yazar, senaryo ekibinde bulunur ve oyuncu kadrosunu belirler.
İlk 2 filmde rol alan ve Church karakterini canlandıran Bruce Willis, 4 gün çekimlerinde yer alacağı 3. filmde oynamak için günlük 750.000 dolar, toplamda da 3.000.000 dolar talep eder. Sylvester Stallone, Willis’e 1.000.000 dolar önerince Willis filmde oynamaktan vazgeçer. Stallone bunun üzerine Church karakterinin yerini dolduracak Drummer karakterini oynaması için Harrison Ford’la anlaşır.
Bonaparte karakterini oynaması için ilk düşünülen isim Nicolas Cage’ti. Ancak rol Kelsey Grammer’a gitti. John karakterini ilk olarak Lucas Till’in oynaması düşünülse de rol, Kellan Lutz’a gitti. Milla Jovovich, söz verdiği projeler olduğu için filmde rol alamadı. Dwayne Johnson, filmde oynaması düşünülen isimlerin arasındaydı. Filmde oynaması için teklif götürülen Steven Seagal filmde oynamayı reddetti. Sylvester Stallone, Jackie Chan’e filmde rol alması için teklifte bulundu. Ancak Chan, yardımcı bir rolde oynamak istemediği için filmde oynamayı reddetti.
Antonio Banderas, filmde oynamayı kabul ederken bazı şartlar öne sürdü. Bu şartlardan biri de oynayacağı Matador karakterinin isminin tazı anlamına gelen Galgo ile değiştirilmesi oldu. Serinin ilk filminde yarım gün, ikinci filminde 4 gün sette bulunan Arnold Schwarzenegger, 3. filmde ise sette 1 haftadan fazla bulundu. Film çekimleri sırasında Jason Statham ölümcül bir kaza atlattı.
Bu kadar yıldız oyuncu bir araya gelince doğal olarak bazı oyuncuların süreleri kısa kalmış. Örneğin Jet Li filmde toplamda 5 dakikadan kısa süre rol aldı. Buna karşın Li dışında neredeyse tüm oyuncular verimli şekilde kullanılmış. Oyunculuklara bakıldığında özellikle Antonio Banderas’ın keyifli performansının altını çizmek gerek.
The Expendables 3, tıpkı serinin diğer filmleri gibi izle, eğlen ve unut türünde bir yapım. Bir araya gelmeleri imkansız gibi görünen birbirinden büyük yıldızları aynı filmde görmek için dahi keyifle izlenebilecek bir yapım.

Imdb note : - (Filmin imdb'de notu bulunmuyor)                           My note : 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder