Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

24 Ağustos 2014 Pazar

Walk of Shame / Hayatımın En Kötü Gecesi (2014)

Director / Yönetmen:
Steven Brill

Screenplay / Senaryo:
Steven Brill

Cast / Kadro:
Elizabeth Banks
James Marsden
Gillian Jacobs
Sarah Wright Olsen
Kevin Nealon
Ethan Suplee
Bill Burr
Lawrence Gilliard Jr.
Alphonso Mcauley
Ken Davitian
                                                             Oliver Hudson
                                                             Willie Garson
                                                             Bryan Callen
                                                             Tig Notaro
                                                             Niecy Nash
                                                             Jerry Minor
                                                             Liz Carey
                                                             P. J. Byrne
                                                             Da’Vone Mcdonald
                                                             Eric Etebari
                                                             Jacob Timoth Manown
                                                             Caroll Mansell
                                                             Erin Segal
                                                             David Winston Barge
                                                             Steven Brill

Subject / Konu:
Yerel televizyonda spikerlik yapan Meghan Miles, büyük bir kanala ana haber bülteni sunuculuğu için görüşmeye gider. Görüşmenin ardından kendisine 2 hafta sonra bildirim yapılacağı bilgisi verilir. 2 hafta sonra arkadaşı vasıtasıyla kanalın kendisi ve Wendy Chang arasında kaldığını ve ikisinden birinin işi alacağını öğrenir.
Nişanlısı Kyle, evdeki eşyaları da alıp artık tanıyamadığını söylediği Meghan’ı terk eder. Bir de üzerine arkadaşından işi Wendy’nin aldığını öğrenince iyice dağılır. Durumdan haberdar olan Rosie ve Denise, Meghan’ı kafasını dağıtması için dışarı çıkarırlar.
Gittikleri barda sarhoş olup yangın merdiveninde mahsur kalan Meghan, barmen Gordon tarafından kurtarılır. Arkadaşlarına mesaj atıp eve döneceğini söyler ve Gordon’ın evine gidip onunla eğlenceli bir gece geçirir.
Gece yarısı ayılan Meghan, cep telefonunu bulamaz. Gordon’ın telefonundan sesli mesajlarını dinlediğinde arkadaşının kanalın Wendy’den vazgeçtiğini, akşam kanal yetkililerinin kendisini izlemeye geleceklerini ve iyi bir izlenim bırakırsa işi alacağını bildiren mesajını dinler. Apar topar giyinip Gordon’ın evinden habersizce ayrılır.
Meghan, yanlış yere park edildiği için araç çekici tarafından götürülen arabasını alabilmek için taksiye biner. Ancak kendisini yanlış anlayan taksici tarafından striptiz kulübüne götürülür. Yanında parası olmadığı için taksici kendisine kucak dansı yapmasını ister. Kaçıp taksiciden kurtulmayı başaran Meghan, bu kez de polisler tarafından hayat kadını zannedilip uyarılır.
Arama yapabilmek için telefonunu ödünç istediği kişi uyuşturucu satıcısı çıkar. Peşlerine takılan polislerden kaçabilmek için uyuşturucu satıcısının mekanına gitmek zorunda kalır. Aklında sadece 3 telefon numarası olan Meghan, eski nişanlısı Kyle’ı arayıp yardım ister. Tam bu sırada mekanı basan başka uyuşturucu satıcıları ortalığı kurşun yağmuruna tutar. Oradan da kaçmak zorunda kalan Meghan, bindiği otobüsten de biber gazı sıkılarak atılır.
İşin daha da kötü tarafı, karıştığı her olaydan sonra sarı elbisesiyle anılması yüzünden polislerin peşine düşmüş olmasıdır.
Meghan’ın arkadaşları ve Gordon, anahtarlığındaki çip sayesinde Meghan’ın bulunduğu bölgeyi tespit edip onu aramaya koyulurlar.
Meghan, arabasının çekildiği otoparka ulaşır. Ancak parası olmadığı için arabasını teslim alamaz. Gizlice arabasına ulaşıp kaçmaya çalışsa da kapan yüzünden lastikler patlar ve kaçmayı başaramaz. Tam bu sırada çıka gelen arkadaşları ve Gordon onu alıp haber bültenine yetiştirmek ister. Ancak yol tıkanmış durumdadır. Meghan telefonuyla kanalın yol durumunu bildiren helikopteri çağırır. Gordon’la beraber helikoptere binerler.
Haber bülteninin başlamasına kısa bir süre kala kanala yetişmeyi başaran Meghan, canlı yayında ilk haber olarak sarı elbise giymiş bir fahişenin şehri karıştıran suçlarını okuduktan sonra aslında haberde bahsi geçen kişinin kendi olduğunu açıklar. Başından geçenleri teker teker anlatıp yeni iş için uygun aday olmadığını söyler.
Meghan’ı izelemeye gelen kanal yetkilileri, başından geçenleri başarılı bir araştırma haberi olarak görürler ve ona bir televizyon programı yapmasını önerirler. Meghan teklifi düşüneceğini söyleyip Gordon’la evine doğru yol alır.

Comment / Yorum:
Çevirdiği vasat komedi filmleriyle tanınan yönetmen Steve Brill’in senaryosunu yazıp yönettiği 2014 yapımı “Walk of Shame / Hayatımın En Kötü Gecesi”, 30 Rock dizisinde de bir süre beraber rol alan Elizabeth Banks ve James Marsden’ı bir araya getirdi. Amerika’da sadece 1 hafta gösterimde kalabilen yapım, kısıtlı seyirciye ulaşabildi ve sadece 39.751 dolar hasılat elde edebildi.
Filmin eğlenceli bir hikayesi var. Komediye yatkın bir oyuncu olan Elizabeth Banks, hikayesi tamamen üzerine kurulmuş filmi baştan sona sürüklemeyi başarmış. Öyle ki yaklaşık 1,5 saat süren filmde Banks’in üzerine kurulmamış sahne sayısı yok denecek kadar az. Walk of Shame son dönemde kaba ve sulu güldürülerin hakim olduğu komedi sektöründe sıkılmadan izlenebilecek, eli ayağı düzgün bir komedi.

Imdb note: 6.1                           My note: 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder