Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

9 Ekim 2013 Çarşamba

This is The End / Buraya Kadar (2013)

Director / Yönetmen:

Seth Rogen
Evan Goldberg

Screenplay / Senaryo:

Seth Rogen
Evan Goldberg

Short Movie / Kısa Film:

Jason Stone (from "Jay and Seth Versus The Apocalypse")

Cast / Kadro:

James Franco
Jonah Hill
Seth Rogen
                                                            Jay Baruchel
                                                            Danny Mcbride
                                                            Craig Robinson
                                                            Michael Sera
                                                            Emma Watson
                                                            Mindy Kaling
                                                            David Krumholtz
                                                            Christopher Mintz Plasse
                                                            Rihanna
                                                            Martin Starr
                                                            Paul Rudd
                                                            Channing Tatum
                                                            Kevin Hart
                                                            Aziz Ansari
                                                            Samantha Ressler
                                                            Douglas M. Griffin
                                                            Lauren Graham
                                                            Carol Sutton
                                                            Yohance Myles
                                                            Richard Holden
                                                            Brian Huskey
                                                            Randi Rousseau
                                                            Travers Mackel
                                                            Amber Carew
                                                            London Gill
                                                            David Jensen
                                                            Jack Flynn
                                                            Carey Lamar Jones
                                                            Ricky Mabe
                                                            Jason Cox
                                                            Nick Carter
                                                            Howie Dorough
                                                            Brian Littrell
                                                            Aj Mclean
                                                            Kevin Richardson

Subject / Konu:

Seth Rogen, Los Angeles'a gelenm Jay'i havaalanından alıp evine getirir. Birşeyler atıştırırlar, uyuşturucu içerler ve Seth'in yeni 3D televizyonunda film izlerler. Seth, Jay'e James Franco'nun inşası yeni biten evinde vereceği partiye gitmeyi önerir. Jay, James Franco'dan hoşlanmasa da Seth'i kırmamak için partiye gitmeyi kabul eder. James, Seth'i çok sıcak karşılar. Partide bir sürü ünlü vardır ve çoğu Jay'i doğru dürüst tanımamaktadır. Seth, Jay'i yakın arkadaşı olan komedyen Jonah Hill'le tanıştırır.

Jay, partiden sıkılmaya başlar. Seth'le birlikte sigara almak için dışarıya çıkıp markete giderler. Jay, partiden sıkıldığını söyleyip eve dönmek ister. Tam bu sırada marketin camları patlar. Ortalık birden karışır. Bazı insanlar, gökten gelen mavi ışınlarla göğe doğru çekilir. Caddede tam bir kaos ortamı oluşur. Seth ve Jay, bu karmaşanın içinden kaçıp James'in evine dönmeyi başarırlar. Evden içeri girdiklerinde partinin tüm hızıyla devam ettiğini ve kimsenin dışarda olanlardan haberi olmadığını farkederler. Jay'in anlattıklarına kimse inanmaz. Partidekiler ardarda gelen şiddetli sarsıntılar yüzünden dışarı kaçışırlar. Her yer yanmakta ve yer yarılmaktadır. Partidekilerden bazıları da açılan dev çukura düşüp ölür. Jay, çukura düşmekten kurtulup James'in evine döner. Geriye sadece 5 kişi kalmıştır. Haberlerden felaketlerin ardından ayaklanma ve yağmalama başladığını, A.B.D. başkanını taşıyan uçağın düştüğünü ve sıkıyönetim ilan edildiğini öğrenirler.

Sababh uyandıklarında gece küvette uyuya kalmış vehiçbir şeyden haberi olmayan Danny Mcbride'i karşılarında bulurlar. Eğlenmek için amatör bir film çekerler. Filmi izledikleri sırada baltayla kapı kırılır ve içeriye su borusu içinde saklanarak hayatta kalmayı başaran Emma Watson girer. Emma, kendisine tecavüz edileceğini zannedince tüm içecekleri alıp evden gider. Evde susuz kalan 6 kafadar evin bodrumundaki 2 damacana suya ulaşmak için zeminden bodruma bir delik açmayı başarırlar. Suyu ziyan eden ve kurallara uymayan Danny'yi evden kovarlar.

Jonah, eve giren yaratığın tecavüzüne uğrar. Jonah'ın içine kötü ruh girer. Jay ve Craig, yiyecek ve içecek bulabilmek için James'in komşusunun evine girerler. Buldukları yiyecekleri alıp dönmek üzerelerken içeri bir yaratık girip üstlerine saldırır. Jonah ise James'in evinde James ve Seth'e saldırır. Yaratıktan kurtulmayı başaran Jay ve Craig,
James'in evine geri dönerler. Jay, üzerlerine saldıran Jonah'ın kafasına vurarak onu bayıltır. Jonah'ı sıkıca yatağa bağlarlar. Onu kötü ruhtan kurtarabilmek için şeytan çıkarma ayini yaparlar. Jay'le Seth arasındaki münakaşa sırasında yere düşen mum, önce yatağın sonra da Jonah'ın alev almasına neden olur. Alevler her yeri sarınca evden dışarı kaçmak zorunda kalırlar. Jonah, yanmakta olan evin içersinde kalır. James'in arabasına binmeyi düşündükleri sırada karşılarına bir yaratık çıkar. Kötü biri olduğunu düşündüğü için ızdırap çeken Craig, arkadaşlarına arabaya binmeleri için yaratığı oyalayacağını söyler. Craig, yaratığa saldırdığı sırada mavi ışınla göğe çekilir. James, Seth ve Jay arabaya binip kaçarlar. Çok geçmeden yağmacılar tarafından yakalanırlar. Yağmacıların başında insan eti yemeye başlayan Danny vardır. Danny, eski dostlarını da yiyeceğini söyler. James, Seth'le Jay'in kaçabilmesi için yağmacılarla kavga eder. Mavi ışınla göğe çekildiği sırada ettiği küfürler yüzünden göğe yükselemez. Danny ve yağmacılar, James'i diri diri yerler. Seth ve Jay kaçarlar. Karşılarına devasa büyüklükte bir yaratık çıkar. Yaratık kendilerine saldırdığı sırada Jay, mavi ışınla göğe doğru çekilir. Ama Seth çekilmez. Jay, Seth'i kurtarmak için elinden tutar ve birlikte yükselmeye başlarlar. Ancak yükselişleri bir noktada kesilmeye başlar. Seth, kendisinin Jay'in göğe yükselmesini engellediğini anlar ve Jay'in elini bırakır. Yaratığın ağzına doğru düştüğü sırada o da mavi ışıkla göğe yükselir. Birlikte bulutların üstünde yürüyen Seth ve Jay'i önlerine çıkan kapıda bir melek olmuş Craig'le karşılaşırlar. Seth ve Jay'de melek olurlar. Her isteklerinin yerine getirileceğini öğrenen Jay, Backstreet Boys grubunu tekrar bir araya getirir.

Comment / Yorum: 

32.000.000 dolara mal olan film, sadece Amerika genelinde 96.924.499 dolar hasılat elde ederek gişede başarılı oldu. Aslında filmin yönetmenleri Seth Rogen ve Evan Goldberg, filmin yapımcısı Sony’den 40.000.000 – 45.000.000 milyon dolar civarı bir bütçe talep etmişti. Ancak filmin planını pek beğenmeyen şirket, 32.000.000 dolar bütçede karar kıldı.
Film, 2007 yılında Jason Stone’un yönettiği ve Seth Rogen ile Jay Baruchel’in oynadığı “Jay and Seth Versus the Apocalypse” isimli kısa filmden yola çıkılarak Seth Rogen ve Evan Goldberg tarafından yazıldı ve yönetildi. Seth Rogen ve Jay Baruchel, bu filmde de başrolleri üstlendiler. Senaryonun orijinal finalinde James Franco ve Danny Mcbride’ın cehennemde Adolf Hitler’le birlikte marijuana içmesi planlasa da; daha sonra bu fikirden vazgeçildi.

Cameron Diaz, Mila Kunis, Edward Norton ve Elizabeth Banks, takvimleri uyuşmadığı için filmde rol alamadılar. Emma Watson’ın oynadığı rol, aslında Mila Kunis için yazılmıştı. Filmde oynaması için anlaşılan Daniel Radcliffe, kendisi için yazılan rolü beğenmeyince filmde oynamaktan vazgeçti.
Fantastik ve absürd öğeler içeren bir komedi filmi olan This is The End, vaat ettiğini veren yani eğlendiren bir film. Kısaca filmin seyret, gül, eğlen ve unut türünden filmlerden olduğu söylenebilir.

Imdb note : 7.4                               My note : 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder