Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

28 Mayıs 2015 Perşembe

John Wick (2014)

Director / Yönetmen:
Chad Stahelski

Screenplay / Senaryo:
Derek Kolstad

Cast / Kadro:
Keanu Reeves
Michael Nyqvist
Alfie Allen
Adrianne Palicki
Bridget Moynahan
Dean Winters
Lance Reddick
Toby Moore
Ian McShane
John Leguizamo
                                                               Willem Dafoe

Subject / Konu:
John Wick, rahatsızlanan ve bir süre sonra ölen eşi Helen’in cenazesinde Marcus’la karşılaşır.
Klasik arabasıyla ilgilenen ve fakat satmayacağını söylediği Rus çetesi bir geceyarısı evini basarlar. Kendisini dövüp, Helen’in öldükten sonra yalnız kalmaması için kendisine ulaştırdığı köpeği Daisy’yi öldürürler. Arabayı çalıp giderler.
John, arkadaşı Aurelio vasıtasıyla arabasını belalı Viggo’nun oğlu Iosef’in çaldığını öğrenir.
Viggo, oğlunun yaptığını öğrenince sinirlenir ve onu döver. Çünkü John Wick, bir zamanlar Baba Yaga adıyla bilinen ortaklarının ta kendisidir. Viggo, oğluna John’un nasıl gözü kara ve imkansızı başaran bir katil olduğunu anlatır ve kendisi için de geleceğini söyler.
Viggo, John’u arar ve uzlaşmayı dener. Ancak John’u geri adım atmayacağını görünce onu öldürmesi için bir ekip gönderir. John, bütün ekibi öldürür. Viggo, John’un öldürülmesi için ortaya ödül koyar. Marcus’la da anlaşır.
İntikam peşindeki John, yerini tespit ettiği Iosef’e ulaşabilmek için onlarca adamı öldürür. Ancak Iosef kaçmayı başarır. Takibini ve katliamını sürdüren John, Viggo’nun kilisede bulunan kasasını yakar. Ardından da Viggo’ya saldırı düzenler. Yakalanan John, Marcus’un yardımıyla kurtarır. Viggo’nun canını bağışlar ve Iosef’in yerini öğrenir. Iosef’i öldürüp intikamını alır.
Viggo, Marcus’u kendisine ihanet ettiği için öldürünce John, Viggo’nun peşine düşer ve helikopterle kaçmaküzereyken onu yakalar. Önce adamlarını, sonra da kendisini öldürür.

Comment / Yorum:
John Wick, daha önce “Matrix” ve “V For Vendetta” gibi birçok önemli yapımın teknik ekibinde görev almış Chad Stahelski’nin ilk yönetmenlik deneyimi. Stahelski’ye bu ilk yönetmenlik deneyiminde daha önce “Fight Club / Dövüş Kulübü” ve “Troy / Truva” gibi yapımların teknik ekiplerinde görev almış David Leitch yardımcı oldu. Filmin senaryosu ise daha önce pek de adından söz ettirmeyen 2 senaryoya imza atmış Derek Kolstad’a ait.
Filmin çekimleri New York’ta gerçekleştirildi. Yaklaşık 20.000.000 dolara mal olan yapım, dünya genelinde 78.739.897 dolar hasılat elde etti. Filmin ve filmin ana karakterinin ismi John Wick, senaristin büyükbabasının ismini taşıyor. John Wick karakteri film boyunca 77 kişi öldürüyor. Filmin gördüğü ilgiden dolayı bugünlerde devam filminin yapılması gündemde.
Matrix serisiyle zirveye tırmandıktan sonra ciddi bir düşüş yaşayan Keanu Reeves’in başrolü üstlendiği filmde “Game of Thrones / Taht Oyunları” dizisiyle dikkat çeken Alfie Allen ve Ian McShane, John Leguizamo ve Willem Dafoe gibi Hollywood’un tanınan isimleri rol almakta.
John Wick, salt aksiyon severlere yönelik yapılmış ve hedef kitlesine ulaşmayı başarmış bir film. Film, senaryo derinliği aramayan ve türden hoşlanan izleyicilere hitap edebilecek bir aksiyon filmi.

Imdb note: 7.2                             My note: 5

2 yorum:

  1. İncelemeniz filmin set ekibi hakkında da kısaca bilgiler içerdiğinden hoşuma gitti.Film notu hakkında maalesef sizinle aynı görüşü paylaşmıyorum.Esasında filmi izlemeden önce saf aksiyon filmi olduğunu düşünmüştüm fakat karşıma Max Payne video oyun serisini aratmayacak bir intikam hikayesi çıktı.Açıkça bu filmde hoşuma giden bir unsurdu.Bir diğer unsur ise karakterlerin gelişim aşamalarıydı.Ayrıca oyunculuk olarak gerçekten çok iyi performanslar sergilemişler.Ben açıkçası filmi beğendim.Benim notum 8.5 olabilir bu filme.O da gerçekten senaryo derinliğinden söz edemememizden ileri geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette olabilir. Mutlaka anlatabilmekte eksik kaldığımız bir dolu film vardır. Fikirlerinize saygı duyarım.

      Sil