Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

14 Mart 2014 Cuma

The Bag Man (2014)

Director / Yönetmen:
David Grovic

Screenplay / Senaryo:
David Grovic
Paul Conway

Original Screenplay / Orijinal Senaryo:
James Russo (from “Motel”)

Cast / Kadro:
John Cusack
Rebecca Da Costa
Robert Deniro
Crispin Glover
Dominic Purcell
                                                               Kirk ‘Sticky Fingaz’ Jones
                                                               Martin Klebba
                                                               David Shumbris
                                                               Theodus Crane
                                                               Danny Cosmo
                                                               David Grovic

Subject / Konu:
Jack, Dragna’dan bir çantayı alıp içinde ne olduğuna bakmadan kendisine teslim etmesi için cazip bir teklif alır ve işi kabul eder. Dragna’nın adamı Bishop, Jack’i elinden vurur. Jack, Bishop’u öldürüp arabanın bagajına koyar. Geceyi geçirmek üzere tuhaf bir motele yerleşir. Jack, yan odada kalan kendisini izleyen 2 FBI ajanını öldürür.
2 belalı adamdan kurtulmaya çalışan Rivka, gizlice Jack’in odasına girince olayların içine dahil olmuş olur. Jack, gördüklerini unutması karşılığında Rivka’ya yardımcı olacağını söyler. Rivka’yı arabayla istasyona doğru götüren Jack, Rivka’nın bitmek bilemeyen soruları üzerine onu yol ortasında indirir. Rivka sinirlenip bagaja tekme atınca bagaj açılır ve Bishop’ın cesedini görür. Jack, Rivka’yı tekrar arabaya bindirmeye çalışırken Rivka’nın belalıları üzerlerine saldırır. Jack, 2 adamı da öldürür. Tekrar motele dönerler.
Jack, Bishop’ın cesedini ve çantayı gömdüğü sırada meraklı otel yönetcisi karşısına çıkar. Jack, çıkan boğuşmada tekrar elinden vurulur ve otel yönetcisini de öldürür. Motele döndüğünde polisler tarafından tutuklanıp merkeze götürülür. Polislerin de çantanın peşinde olduğu ortaya çıkar. Jack’e işkence yapılmaya başlandığı sırada Rivka merkeze gelir. Jack, polislerin Rivka’ya işkence yapmasını engellemek için çantanın yerini söylemeye razı olur. Rivka çizmesinden çıkardığı silahla bir polisi öldürür. Kalan 2 polisi de Jack öldürür.
Motele döndüklerinde Dragna ve adamı, bulundukları odayı basar. Dragna, Jack’in çantanın içine bakmamasının bir test olduğunu ve sınavı geçmeyi başardığını söyler. Para ve yeni işin bilgilerinin bulunduğu çantayı Jack’e teslim eder. Dragna ve adamı odadan ayrıldıklarında Rivka çantanın içine bakmış olduğunu Jack’e itiraf eder. Jack, bunun üzerine gitmeye hazırlanan Dragna’nın adamını öldürür. Dragna’nın adamının tüfeğinden çıkan fişek Rivka’yı yaralar. Jack, Dragna’nıın peşine düşer. Dragna’yı yaralar ve içinde ne olduğunu görmek için çantayı açar. Çantada Jack’in öldürülen nişanlısının başı bulunmaktadır. Dragna, Jack’e en iyi adamı olduğunu ve nişanlısını iş yapmasının önündeki engel olduğu için öldürttüğünü açıklar. Dragna, Jack’i elinden vurur ve Rivka’nın bulunduğunu düşündüğü moteli uzaktan kumandayla havaya uçurur. Ancak peşlerinden gelen Rivka, Dragna’yı vurur. Jack, Dragna’yı öldürür. Jack ve Rivka, ceset ve çantayı bir suya atıp arabaya binerler ve uzaklaşırlar.
Dragna, Rivka’yı Jack’i sınamak için işe almıştır ve eğer ölürse Jack’i de öldürmesini söylemiştir. İş karşılığında 5.000.000 dolar alacaktır. Ama Jack’in öldüğünü Dragna’nın avukatına ispat etmesi gerekmektedir. Avukata giden ve sert kızı oynayan Rivka, 5.000.000 dolar değerinde altın ve parayı alıp çantasına yerleştirir. Caddede Jack, Rivka’yı arabasıyla alır.

Comment / Yorum:
David Grovic’in James Russo’nun “Motel” isimli senaryodan yola çıkarak Paul Conway’le birlikte senaryosunu yazdığı, ufak bir rolde oynadığı ve yönettiği Bag Man, Grovic’in ilk senaristlik ve yönetmenlik deneyimi. 28 Şubat 2014’te vizyona giren film, açılış haftasında 29.231 dolar hasılat elde etti.
Özellikle 90’ların aranan isimlerinden olan, ancak yıllar geçtikçe çaptan düşmeye başlayan John Cusack ve kısa oyunculuk kariyerinde 2. sınıf aksiyon filmlerinde yer alan Brezilyalı oyuncu Rebecca Da Costa’nın başrollerini paylaştığı filmde kariyerine yakışmayacak sıradan ve özensiz bir rolde oynayan efsane aktör Robert Deniro’da yer alıyor. Filmin yönetmeni David Grovic’i de filmin son bölümünde küçük bir rolde görebilmek mümkün.
Yer yer 90’ların tuhaf aksiyonlarını andıran The Bag Man, gizemli bir aksiyon filmi yapabilmek için yola çıkılmış ama büyük ölçüde hedeflediklerini başaramamış bir yapım. Yine de bir ilk film olduğu da göz ardı edilmemeli.

Imdb note: 5.5                           My note: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder