Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

15 Kasım 2016 Salı

Hands of Stone (2016)

Director / Yönetmen:
Jonathan Jakubowicz

Screenplay / Senaryo:
Jonathan Jakubowicz

Cast / Kadro:
Edgar Ramirez
Robert De Niro
Usher Raymond
Ruben Blades
Pedro Perez
Ana De Armas
Reg E. Cathey
Oscar Jaenada
David Arosemena
Drena De Niro
                                                             Ellen Barkin
                                                             John Turturo

Subject / Konu:
Roberto Duran, annesini terk edip giden Amerikalı babası yüzünden Amerika düşmanı olarak büyümüş, çocuk yaşta dövüşmeye başlamış, vahşi ve yenilmez bir boksör olmuştur. Panama’nın en zengin adamı Carlos Eleta ile tanışınca hayatı değişir.
Dünya şampiyonları yetiştiren Amerikalı efsane antrenör Ray Arcel, boksu tüm ülkeye yaymak istediği için mafyayla sorun yaşamış, ağır darp edilmiş ve kritik günler geçirmiştir. İşini tekrar yapabilmesi için kendisine koşulan şart, işini ücretsiz olarak yapmasıdır.
Roberto, ilk olarak kendisini çalıştırmak isteyen Ray’i reddetse de, dünya şampiyonu olabilmek için birlikte çalışmayı kabul eder. Diğer taraftan da bir aşka yelken açar..
26 Haziran 1972’de Roberto kendisine düşük şans verilen maçta İskoç Dünya hafif siklet şampiyonu Ken Buchanan ile karşılaşır. Ray’in sözlerine uymada sıkıntı yaşasa da, rakibini yener. Seri galibiyetlerle önemli bir kariyere sahip olur. Bu arada bir sürü de çocuğu olur.
Ray, Roberto’yu yeni Amerikalı rakibi ‘Sugar’ Ray Leonard‘ın hızı konusunda uyarınca Roberto, Ray’i tersler. Rakibini ise karısının yanında aşağılayıp tahrik eder. Ray’den ise özür diler ve sözünden çıkmamaya söz verir.
2 boksör, 20 Haziran 1980’de Kanada, Montreal’de yapılan 15 raundluk dövüşün sonuna kadar mücadele ederler. Roberto puanla Dünya yeni orta siklet şampiyonu olur.
Maçın ardından ‘Sugar’ Ray, Roberto’nun kendisini tahrik etme nedeninin kendisini agresif dövüşmeye zorlamak için bir strateji olduğunu anlar. Rövanş maçı yapmak ister.
Eleta büyük para geleceği için maçı ayarlar. Ray ise 20 kilo almış ve kendini partilere vermiş olan Roberto’nun 3 ayda hazır olabilmesinin zor olduğunu düşünmektedir. 25 Kasım 1980’de yapılacak maça kadar Roberto gerekli kiloyu vermeyi başarır. Maç öncesi ‘Sugar’ Ray, Roberto’yu sakin tarzıyla tahrik edici bir strateji uygular.
Maç esnasında ‘Sugar’ Ray hızını kullanıp sürekli Roberto’dan kaçar. Roberto dövüşemediği için palyaço olmadığını söyler ve maçı bırakır. Medya ve insanlar tarafından aşağılanır.
32 yaşında tekrar ringlere geri dönme kararı alır. Ray artık antrenörü olamayacağını söyler ama maç ayarlamasında yardımcı olur. 16 Haziran 1983’te Roberto, Dünya şampiyonluğunu elinde bulunduran güçlü boksör Moore ile karşılaşır. Maç öncesi maçın anlatım ekibinde bulunan ‘Sugar’ Ray, Roberto’ya şans diler. Roberto rakibini nakavt edip yeniden dünya şampiyonu olur.

Comment / Yorum:
Venezüellalı yönetmen Jonathan Jakubowicz’in senaryosunu yazıp yönettiği “Hands of Stone”, Panamalı efsane boksör Roberto Duran’ın gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Jakubowicz’in ilk Hollywood projesi olan filmin çekimleri Panama ve New York’ta yapıldı.
Yaklaşık 20.000.000 dolara mal olan film, Amerika genelinde 4.711.736 dolar hasılat elde etti.
Robert Duran rolü için ilk tercih Gael Garcia Bernal’dı. Bernal projeden ayrılınca rol Edgar Ramirez’e gitti. Ray Arcel rolü için ilk tercih Al Pacino’ydu. Ancak Pacino filmde oynamaktan vazgeçince rol Robert De Niro’ya gitti.
Hands of Stone, görkemden uzak, vasatın biraz üzerinde bir boks filmi. Süresinin fazla uzun olmaması ve akıcılık sorunu olmaması nedeniyle sıkılmadan seyredilebilecek bir film. Film, boks severlerin ve Robert De Niro hayranlarının hoşuna gidebilir.

 Imdb note: 6.7                             My note: 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder