Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

28 Kasım 2016 Pazartesi

9 Kisses (2014)

Director / Yönetmen:
Elaine Constantine

Cast / Kadro:
Benedict Cumberbatch
Reese Witherspoon
Steve Carell
Laura Dern
Rosario Dawson
Jenny Slate
Chadwick Boseman
Kristen Stewart
Patricia Arquette
Jason Schwartzman
David Oyelowo
Timothy Spall
Jack O’Connell
                                                                                    Shailene Woodley
                                                                                    John Lithgow
                                                                                    Julianne Moore
                                                                                    Gugu Mbatha – Raw
                                                                                    Miles Teller

Subject / Konu:
Maskeli baloya geç kalan kadın telaşlı şekilde giderken karşısına Zorro kıyafetli bir adam çıkar. Öpüşmeye başlarlar. Öpüştükleri sırada yanlarına yaklaşan arabanın farları ile irkilirler.
Gece parkta banka oturan bir çift, kısa bir ürkeklikten sonra ateşli şekilde birbirlerine sarılıp öpüşmeye başlarlar. Yakından gelen bir bebek sesi ile irkilirler.
Konfetiler yağarken park etmiş üstü açık bir arabanın arka koltuğunda sevinçli şekilde oturan 2 kadın, birbirlerine sarılıp öpüşmeye başlarlar.
Bir erkek şarkıcı sahnede konser verirken oldukça coşkulu bir kadın hayranı koşarak sahneye gelir. 
Çarpıp yere düşürdüğü şarkıcıyı yerde öper. Ardından da sahneden gider. Şarkıcı kısa bir şaşkınlığın ardından bu olayı gülerek karşılar.
Rüzgarlı bir gece yarısı yürümekte olan kadının şapkası rüzgardan uçup yere düşer. Yere düşen şapkayı alan adam, kokladığı şapkayı kadına verir. Adam şapkayı verirken kadınla birbirlerine yaklaşırlar. Kadın adamı burnundan öpüp uzaklaşır.
Beyaz adam içkisini içtikten sonra kadehi yere atar ve sandalyesine oturup karşısındaki siyah adamla bilek güreşi yapmaya başlar. Siyah adam, beyaz adamın bileğini bükmeye yakınken beyaz adam aniden siyah adamı öper ve o anda oluşan şaşkınlıktan yararlanıp rakibinin bileğini büker.
Bir adam, bir kadını boks çalıştırmaktadır. Hırslanan kadının yumruğu adamın suratında patlar. Kadın hemen eldivenini çıkarır ve adamın yüzüne bir öpücük kondurur. Gülümsemeye başlayan adam antrenmana devam etmesi için kadına eldivenini geri giydirir. Kadın yine yumruk atmaya başlar.
Bir kadın dans kulübünde dans ederken yanına doğru yaklaşan adam, ona kasıtlı olarak çarpıp vücut teması kurar. Sonra birlikte dans etmeye ve birbirlerine kur yapmaya başlarlar. Kadın da adamla aynı şekilde vücut teması kurar.
Damat kaçarcasına gitmektedir. Gelin arkasından gelir. Bir süre öpüşürler. Öpüştükten sonra birbirlerine bakarlar.

Comment / Yorum:
2014 senesinin en göze çarpan oyuncularının yer aldığı “9 Kisses”, oyuncuların 9 çift olarak yer aldığı 9 bölümden oluşan bir kısa film. New York Times Gazetesinin yapımcılığını üstlendiği kısa filmin her bölümünde öpücüğün farklı etkilerinin altı çizilmiş. Elaine Constantine tarafından yönetilen yapım, ilk olarak 11 Aralık 2014 tarihinde yayınlanmış.

Imdb note: 6.8                             My note: 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder