Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

26 Ekim 2016 Çarşamba

Cafe Society (2016)

Director / Yönetmen:
Woody Allen

Screenplay / Senaryo:
Woody Allen

Cast / Kadro:
Jeannie Berlin
Steve Carell
Jesse Eisenberg
Blake Lively
Parker Posey
Kristen Stewart
Corey Stoll
Ken Stott
Sheryl Lee
Paul Schackman
                                                                  Sari Lennick
                                                                  Stephen Kunken

Subject / Konu:
1930’ların sonlarıdır. Ajans sahibi olan Phil Stern, güçlü bir yapımcıdır. Phil bir partideyken kendisine telefon gelir. Arayan ablası Rose’dur ve işinden ayrılıp Hollywood’a gitmeye hazırlanan oğlu Bobby için ajansta iş bulmasını istemektedir. İşiyle meşgul görünen Phil, Rose’a yardım sözü vermeden telefonu kapatır.
Bobby 2 hafta sonra Hollywood’a gelir ve dayısı Phil’le görüşmeye çalışır. Aradan haftalar geçse de görüşmeyi başaramaz.
Bir gangster olan ağabeyi Ben’in tavsiyesine uyar ve kendisine arkadaşlık etmesi için bir kadın çağırır. Evine geç saatte gelen Candy, ilk iş tecrübesini Bobby ile yaşayacaktır. Ancak işler yolunda gitmez.
Bobby en sonunda Phil’le görüşmeyi başarır. Phil, Bobby’ye tuhaf işler vereceğini söyleyip her gün uğramasını söyler. Asistanı Vonnie’ye Bobby ile ilgilenme görevi verir. Bobby, kısa sürede Vonnie’ye ilgi duymaya başlar. Vonnie’ye açıldığında ise onun Doug isimli bir gazeteci ile birlikte olduğunu öğrenir. Halbuki Vonnie, Phil ile yasak aşk yaşamaktadır.
Phil, Vonnie’ye kendisiyle birlikte olabilmek için karısından ayrılmaya karar verdiğini açıklar. Bobby’nin Vonnie’ye olan ilgisi değişmez. Phil, karısından ayrılmaktan vazgeçtiğini ve artık birlikte olamayacaklarını Vonnie’ye  söyler. Vonnie’de Bobby ile yakınlaşmaya başlar.
Bobby, Vonnie’ye New York’a taşınıp evlenmeyi teklif eder. Ağabeyi Ben’in açtığı gece kulübünde yöneticilik yapabileceğini söyler. Vonnie tekliften etkilenir.
Kendisini iyi hissetmeyen Phil, yakın hissettiği Bobby’ye içini açar. Bir kadına aşık olduğunu ve bu nedenle karısından boşanmak istediğini söyler. Bobby ise Phil’e Vonnie ile evlenip New York’a geri dönmek istediğini anlatır. Bobby, Vonnie’ye de Phil’in sevdiği kadın için karısından ayrılmaya karar verdiğini söyler. Vonnie’nin kafası karışır.
Phil’in yasak aşk yaşadığı kişinin Vonnie olduğunu farkına varan Bobby, Vonnie’ye kimi seçeceğini sorar. Vonnie’nin cevabı Phil olur.
New York’a geri dönüp Ben’in gece kulübünü yönetmeye başlayan Bobby, oldukça başarılı olur ve kulübü Cafe Society yüksek noktalara taşır. Kendisi de yükselir. Etkileyici bir dul olan Veronica ile evlenir. Çocukları olur.
Birkaç haftalığına New York’a gelen Phil ve Vonnie, bir gece Cafe Society’ye gelirler. Vonnie, Bobby ile görüşmek ister. Bu görüşmeler aralarında tekrar bir ilişki yaşanmasına neden olur.
Ben tutuklanır ve hakkındaki suçlamalar kabul edildiği için elektrikli sandalyede idama mahkum olur. Ben idam edilir. Kulüpte çeşitli dostların yardımı sonrası Bobby’nin olur…

Comment / Yorum:
Filmin çekimleri California ve New York’ta yapıldı. Yaklaşık 30.000.000 dolara mal olan film, dünya genelinde 34.314.223 dolar hasılat elde etti. Filmin çekimleri başladıktan sonra yönetmen Woody Allen, filmde Phil karakterini canlandıracak Bruce Willis’i uygunsuz davranışları sonrası oyuncu kadrosundan çıkardı. Willis’in yerine Steve Carell kadroya dahil edildi. Kristen Stewart yaklaşık 8 yıllık aranın ardından filmdeki rolünü alabilmek için oyuncu seçmelerine katıldı.
Cafe Society, Woody Allen’ın 1987 yapımı “ Radio Days / Radyo Günleri”  isimli filminden itibaren oyuncu kadrosunda yer almayıp anlatıcı olduğu ilk film oldu. Film, Allen’ın Cannes Film Festivalinde açılış yapan 3. filmi olma özelliğini de taşıyor. Cafe Society, Woody Allen’ın zengin mizahlı filmlerinden uzak olsa da sürükleyiciliği olan bir dönem draması.

 Imdb note: 6.8                             My note: 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder