Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

6 Ağustos 2015 Perşembe

It's Not Just You, Murray! (1964)

Director / Yönetmen:
Martin Scorsese

Screenplay / Senaryo:
Martin Scorsese
Mardik Martin

Cast / Kadro:
Ira Rubin
Sam De Fazio
Andrea Martin
Catherine Scorsese
Robert Uricola
Bernard Weisberger
Victor Magnotta
Richard Sweeton
John Bicona
                                                                   Dominick Grieco
                                                                   Mardik Martin

Subject / Konu:
Önce gösterişli şekilde kıyafetlerini ve arabasını tanıtan Murray, ardından nasıl çok değer verilen ve güçlü biri olduğunu anlatır. Hayatındaki tüm güzellikleri arkadaşı Joe’ya bağlar. Çocukluğundan başlayarak Joe’yu anlatır.
Joe ile içki ihmal edip satarlarken ve her şey çok güzel giderken polis tarafından yakalanan Murray hapse düşer. Murray tahliye olunca Joe ona başına ne gelirse gelsin sakin olmasını öğütler.
Murray, bir melek diye nitelendirdiği karısıyla tanışmasını da Joe’ya borçlu olduğunu söyler.
Daha sonra birlikte büyük işler yaparlar. Her türlü gösteri işini yaparak finansal olarak çok büyürler.
Murray, evladı sandığı çocukların kendisinden değil Joe’dan olduğunu öğrenir. Ancakbu durum bile mutluluklarını bozmaya yetmez.

Comment / Yorum.
“It’s Not Just You, Murray”, usta yönetmen Martin Scorsese’nin New York Üniversitesi’nde sinema bölümünden mezun olduğu yıl 1964’te siyah – beyaz olarak çektiği, yaklaşık 16 dakikalık kısa bir komedi filmi. Scorsese, filmin senaryosunu filmin yardımcı yönetmenlerinden biri olan Mardik Martin ile birlikte yazdı. Filmin çekimleri New York’ta yapıldı. Filmin ilk gösterimi çekildikten tam 10 yıl sonra 1974’te yapıldı
Filmde Murray’nin annesini, Scorsese’nin annesi Catherine Scorsese canlandırdı. Its Not Just You, Murray, izlemeyenler tarafından bir Scorsese yapımı olarak değil, bir sinema öğrencisinin mezuniyet yapımı olarak izlenirse değeri anlaşılabilecek bir yapım. Scorsese’nin 3. kısa filmi olan yapım, yönetmenin geleceğine dair parlak işaretler vermiş.

Imdb note: 6.6                             My note: 6

2 yorum:

  1. blog harika,yoğun emek ve entelektüel birikimin ürünü olduğu ortada. tebrikler.

    YanıtlaSil