Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Le Cochon Danseur / The Dancing Pig (1907)

Subject / Konu:

Domuz, selam verir. Güzel kız gelip masaya oturur. Kızın güzelliğinden etkilenen Domuz, kıza kur yapmaya başlar. Kız kendisiyle flört etmeye çalışan Domuz'u önce tersler, sonra da Domuz'un kıyafetlerini çıkarıp onunla dans etmeye başlar. Domuz, kızla senkronize şekilde danseder. Domuz ve kız, dansın ardından selam verirler ve dans pistinden çıkıp perdenin arkasına geçerler.
Perde açılıp piste geri geldiklerinde Domuz, kadın elbiseleri giymiştir. Kız ve Domuz tekrar dansetmeye başlarlar. Domuz dansederken güler, dilini çıkarır, burnunu kımıldatır ve gözlerini oynatır. Bu sefer kız ve Domuz, reverans yapıp dans pistinden çıkarlar ve perdenin arkasına geçerler.
Domuz, tek başına dans pistine gelir. Dansını tamamlar ve perdenin arkasına sonuncu kez geçer.
Takım elbisesini giymiş Domuz, güler, dilini çıkarır, kulaklarını sallar, burnunu kımıldatır ve gözlerini oynatır.

Comment / Yorum:

Filmin oyuncu kadrosu ve teknik ekibine dair herhangi bir bilgi yok. Fransız yapımı film, başarılı bir kukla gösterisi olarakta nitelendirilebilir. Le Cochon Danseur, başta oldukça şirin görünen kukla nedeniyle göze hoş gelen, sempatik bir film.
Filmin son bölümünde Domuz'un yaptığı şirinlikleri yakın çekimden izlediğimiz kısım, filmin dansla geçen diğer bölümleriyle örtüşmemiş. Ayrıca kısa bir süre de olsa dans esnasında görünen ortalığı toplayan adam, görselliğe zarar vermiş. Le Cochon Danseur, ufak tefek kusurlarına karşın seyri gayet keyifli bir yapım.

Imdb note : 6.7                              My note : 6.5

4 yorum:

  1. Film hakkında atladığınız küçük bir detay var.Domuz perdenin arkasından tek başına çıktığında karnı şişmişti.Bu da bize domuzun aslında vahşi olduğunu ve kızı yediğini gösterir.Son sahnede yaptığı rahatsızlık verici hareketleri ise kendi vahşi doğasıyla örtüştüğü için gayet uygun ve tamamlayıcıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük değil, önemli bir detay. Katkınız için teşekkürler. Gönül bu kadar dikkatli bir izleyicinin sinemaya dair yazmasını da ister.

      Sil
    2. Teşekkür ediyorum.Sinemayla çok uzun süredir (yaşım daha genç de olsa) ilgiliyim ve sinema benim hayatımdır neredeyse.Umarım dediğiniz gibi sinemaya bir katkım olabilir ileride.Fakat şunu da belirtmek istiyorum ki Türkiyede sinemanın gidişatından hiç memnun değilim.Tabiki bu benim şahsi düşüncem olmakla beraber ileride ne olacağını da bilemem.Bu siteyi çok beğendim gerçekten.Bu kadar geç farketmem kötü oldu diye düşünüyorum.Sitenizi takibe devam edeceğim.Tekrar teşekkür ederim.

      Sil
    3. Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Ben de Türk sinemasıyla ilgili pek farklı düşünmüyorum. Umut bağımsız filmlerde. Sinemaya olan ilginizi yazar olarak devam ettirmek isterseniz, bu blogda yazmanızdan memnun olurum.

      Sil