Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

1 Mart 2011 Salı

Novo (2002)

Director / Yönetmen:

Jean-Pierre Limosin

Screenplay / Senaryo:

Christophe Honore
Jean-Pierre Limosin

Cast / Kadro :

Eduardo Noriega
Anna Mouglalis
Nathalie Richard
Paz Vega

Subject / Konu:

"Şimdiyi unutmak" gibi eşine nadir rastlanan bir hastalığı olan Graham,yaşadığı anları sadece 1 günlüğüne hafızasında tutabilmektedir.Her yeni güne sıfırlanmış hafızasıyla başladığı için,unutmaması gereken şeyleri not eder.Ama aldığı notlar,bu halinden istifade etmek isteyen kadınları durdurmaya yetmez.Etrafındaki kadınlarca cinsel objeye çevrilmiş olan Graham,Irene hayatına girip kız arkadaşı olunca;yaşadıklarını unutmamak için Irene ile birlikte mücadele etmeye başlar.

Comment / Yorum:

Daha önce Japonya'da "Tokyo Eyes" isimli bir film çekmiş Fransız yönetmen Jean-Pierre Limosin'in 2.yurtdışı çalışması.Film,özünde enteresan ve daha önce işlenmemiş bir hikayeye sahip olsada;ön plana çıkarılan cinsellik,hikayeyi tamamiyle gölgelemiş.Bu da hikayenin senaryolaştırılma aşamasında ya da senaryonun filmleştirilme aşamasında başarısız olunduğuna işaret ediyor.Yani iyi işçilerin elinde başarılı olabilecek bir hikaye,kötü işçilerin elinde ancak bu kadar işlenebilmiş.
Başrolde izlediğimiz Eduardo Noriega gayet başarılı.Bu filmdeki ve aynı yıl roll aldığı "Hable Con Ella"daki küçük rolleri Paz Vega için bir sıçrama tahtası oldu.Bu filmin ardından önce başroller geldi,sonra da Hollywood yapımlarında rol alma fırsatı.
Film işlediği enteresan konuyla belli bir yere kadar sürükleyici olsa da,bir noktadan sonra vasat bir erotik filme dönüşüveriyor.Filmin seyirciye tek vadettiği şey;iyi bir fikrin nasıl boşa harcandığını seyretmek.

Imdb note : 5.9                             My note : 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder