Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

28 Şubat 2014 Cuma

A Sammy in Siberia (1919)

Director / Yönetmen:
Hal Roach

Cast / Kadro:
Harold Lloyd
Bebe Daniels
Snub Pollard
Gus Leonard
Sammy Brooks
Lige Conley
Wallace Howe
Dee Lampton
                                                                                       Marie Mosquini
                                                                                       Fred C. Newmeyer
                                                                                       James Parott
                                                                                       E. J. Ritter
                                                                                       Chase Thorne
                                                                                       Noah Young

Subject / Konu:
Genç bir kız olan Oldga, su doldurmak üzere evden çıktığında Bolşeviklerin geldiğini görür ve telaşla eve koşar. Babasıyla birlikte tüfeklerini alıp Bolşeviklerin üzerine ateş etmeye başlar. Bolşevikler de eve doğru ateş açar. Önce Bolşeviklerden biri sonra da Oldga’nın babası vurulur. Bolşevikler eve girerler. Önce Oldga’ya askıntı olurlar. Sonra da evde buldukları votkayı içmeye koyulurlar. Oldga, bu fırsattan istifade edip evden kaçar.
Amerikan askerleri yürüyüşe geçtikleri sırada korkak asker Sammy’yi tek başına bırakırlar. Bir köpek tarafından kovalanan Sammy, çareyi ağaca tırmanmakta bulur. Kaçmakta olan Oldga, ağaçtaki Sammy’yi görmez ve köpeğin yanına gelip onu sever. Sammy, Oldga’yı fark edince ağaçtan aşağıya iner. Peşlerine düşen Bolşeviklerden kaçmaya başlarlar. Büyük bir kütüğün arkasına gizlenirler. Sammy, önlerinden geçen Bolşevikleri tek tek itip tepeden aşağıya düşürür. Sammy ve Oldga, eve dönerler. Oldga’nın vurulan yaralı babası ve ailesi, Sammy’ye teşekkür ederler. Votka içen Sammy, cesaretlenir. Bolşeviklerin peşlerinden eve doğru geldiklerini gören Sammy, çatı katına çıkar. Bolşevikler evi basar. Sammy, ani bir hamle yapıp aşağıya iner ve bütün Bolşevikleri haklayıp evden kaçırır.

Comment /Yorum:

Hal Roach tarafından yönetilen A Sammy in Siberia’nın senaryosunun kim tarafından yazıldığı bilinmiyor. 6 Nisan 1919’da gösterime sunulan film, bir kısa komedi – macera filmi. Filmin başrolünde özellikle 1910’lı yıllarda ardı ardına yer aldığı Luke isimli karakterin yer aldığı kısa komedi filmleriyle hatırı sayılır bir şöhret edinene Harold Lloyd yer alıyor. A Sammy in Siberia, seyri keyifli, bir bütün olarak değerlendirildiğindeyse vasat olarak değerlendirilebilecek bir film.

Imdb note: 5.5                           My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder