Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

4 Temmuz 2012 Çarşamba

A Ballroom Tragedy (1905)

Subject / Konu:

Bir balo düzenlenmektedir. Dans salonunda bir çift dans etmektedir. Oturma odasındaysa başka bir çift sohbet etmektedir. Oturma odasına başka bir kadın gelir. Adam, konuştuğu kadını dışarı gönderir ve ilgisini yeni gelen kadını verir. Kadın, adamla birlikte koltuğa oturur ve aralarında sıcak bir sohbet başlar. Sıcak sohbet çok geçmeden yerini öpüşmeye bırakır. Kısa süre önce adamın yanından göndermiş olduğu kadın, perdenin arkasından gizlice yaklaşır ve adamla öpüşmekte olan kadını sırtından bıçaklar. Eli bıçaklı kadın hemen kaçar. Bıçaklanan kadın, koltuktan yere düşer. Adam, bıçaklanan kadını kollarına alır.

Comment / Yorum:

Filmin yönetmeninin ve oyuncularının kim oldukları bilinmiyor. Filmin teknik ekibine dair bilinen tek şey; filmin kameramanının G. W. Bitzer olduğu. Oyunculuklar, dönemin abartılı oyunuculuk geleniğini tam olarak yansıtıyor. Özellikle kadının bıçaklandıktan sonra verdiği tepki oldukca yapmacık. Arka planda dans eden bir çift kullanılması, başarılı bir detay olmuş. Filmin süresi 1 dakikanın altında. Bu kısa süre zarfında bir kıskançlık hikayesi anlatılmaya çalışılmış.

Imdb note : 4.6                              My note : 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder