Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

17 Ocak 2022 Pazartesi

C’mon C’mon (2021)

Director / Yönetmen:

Mike Mills

Screenplay / Senaryo:

Mike Mills

Cast / Kadro:

Joaquin Phoenix

Gaby Hoffmann

Woody Norman

Scoot McNairy

Molly Webster

                                                                  Jaboukie Young - White

Subject / Konu:

Radyo programı için çocuklarla ciddi konular üzerine röportajlar gerçekleştiren Johnny, annesinin ölümünden beri kız kardeşi Viv’le sağlıklı iletişim kurmamaktadır.

Geçmişte annesinin bakımı için çok yıpranan Viv’in problemleri bitmemiştir. Bipolar eşi Paul’ün kliniğe yatıp tedavi görmesi gerekmektedir.

Johnny’ye durumu bildiren Viv, ondan bir süreliğine oğlu Jesse ile ilgilenmesini ister. Viv’in ricasını kırmayan Johnny, Jesse’nin ilginç karakteri nedeniyle kendisini tuhaf bir dayı - yeğen ilişkisi içerisinde bulur.

Zeki ve isyankar bir çocuk olan Jesse, birlikte yaptıkları yolculuklar ve radyo kayıtları sırasında Johnny ile özel bir bağ kurar.

Comment / Yorum:

Mike Mills tarafından yazılıp yönetilen 2021 yapımı C’mon C’mon, yönetmenin 4. uzun metrajlı filmi olma özelliği taşıyor. Filmin başrollerini Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann ve Woody Norman üstleniyor.

Çekimleri Amerika’nın farklı eyaletlerinde parça parça gerçekleştirilen yapım, tamamen siyah - beyaz. İnsan ilişkilerini, yetişkin ve çocuk özelinde dokunaklı biçimde işlemeyi başaran film, oyunculuk performansları ve görüntü kalitesiyle de takdiri hak ediyor.

Filmin çocuk oyuncusu ve parlayan yıldızı Woody Norman, aslen İngiliz olması nedeniyle yapımda Amerikan aksanıyla oynuyor. C’mon C’mon ayrıca, Joaquin Phoenix’in Oscar kazandıktan sonraki rol aldığı ilk film.


Imdb note: 7.7                                My note: 7.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder