Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

31 Ocak 2022 Pazartesi

Aşk Tesadüfleri Sever 2 (2020)

Director / Yönetmen:

Ömer Faruk Sorak

İpek Sorak

Screenplay / Senaryo:

Nuran Evren Sit

Story / Hikaye:

İpek Sorak

Cast / Kadro:

Nesrin Cavadzade

Yiğit Kirazcı

                                                                    Elif Doğan

                                                                    Aytaç Şaşmaz

                                                                    Hülya Gülşen

                                                                    Levent Can

                                                                    Eli Mango

                                                                    Türkü Turan

                                                                    Gamze Iğdıroğlu

                                                                    Zuhal Olcay

                                                                    Uğur Polat

                                                                    Erkan Can

Subject / Konu:

Kerem, barda şarkı söylerken gördüğü Defne’den çok etkilenir. Uzun ve hayal kırıklığı dolu bir ilişkiden yeni çıkan Defne, arkadaşının da ısrarıyla Kerem’le görüşmeye razı olur. Kısa sürede tutkulu bir aşka dönüşen ilişkide güven problemleri meydana gelir.

Niko, küçük bir trafik kazası sonucu tanıştığı Sema’ya aşık olur. Ancak yaşanan Türk - Rum olayları, bir araya gelmelerini engeller. Ülkeyi terk etmek zorunda kalan Niko, Sema’nın ailesi tarafından kandırılınca sevgilisinin kendisinden vazgeçip evlendiğini zanneder.

Atina’da büyükelçilikte çalışmaya başlayan Niko, başka bir Türk kızıyla evlenir. Sema’ya duyduğu aşk tükenmediği için evliliği yürümez. Eşi, kendisini terk edip Türkiye’ye dönünce oğluyla iletişimi kesilir.

Hostes olan Sema, Niko’yla iletişime geçmeye çalışsa da başarılı olamaz. Ailesi tarafından kandırılır ve Niko’nun evlenip kendisine yeni bir hayat kurduğunu düşünür. Uzun süredir kendisiyle evlenmek isteyen pilotla evlenip bir kız çocuk sahibi olur.

Kerem’le Defne’nin inişli çıkışlı ilişkileri nedeniyle ayrı düşen yollar enteresan bir şekilde tekrar kesişir.

Comment / Yorum:

Farklı zaman dilimlerindeki iki hikayeyi birbirine bağlayan 2020 yapımı Aşk Tesadüfleri Sever 2, filmin son bölümündeki bir detayla 2011 yapımı Aşk Tesadüfleri Sever’le de birleşiyor. Filmin yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Sorak ve eşi İpek Sorak oturuyor.

60’lı yılların işlendiği bölüm, romantik bir Yeşilçam filmi tadında başlayıp 6 - 7 Eylül olaylarının sebebiyet verdiği bir trajediye evriliyor. Günümüzün Ankara’sında geçen bölümse hızlı ve sorunlu bir aşk hikayesini işliyor.

Niko ve Sema aşkı, gerçek bir hikayeye dayansa da, tesadüfler silsilesi bir noktadan sonra filmin inandırıcılığını ortadan kaldırıyor. Klişelerle dolu senaryo, seyircilerin iki hikayeyi kolayca birbirine bağlamasına ve filmin akışını rahatça tahmin etmesine neden oluyor.

Filmin başrollerinde ödüllü festival yapımlarında izlemeye alıştığımız Nesrin Cavadzade’nin yanı sıra Elif Doğan, Yiğit Kirazcı ve Aytaç Şaşmaz yer alıyor. Yan rollerdeyse Erkan Can, Zuhal Olcay ve Uğur Polat gibi dev isimler var. Ancak Zuhal Olcay ve Uğur Polat, kritik rollerde oynasalar da, filmdeki sürelerinin son derece az olduğunu belirtmek lazım.

15 hafta vizyonda kalan yapım, 400.889 seyirci tarafından izlendi. Film müzikleri içerisinde başta Nesrin Cavadzade ve Elif Doğan tarafından seslendirilen “Bir Rüya Gördüm” olmak üzere dikkat çekici yorumlar bulunmakta.

Aşk Tesadüfleri Sever 2, devam filmi olarak ele alınırsa, ilk filmin gerisinde kaldığı söylenebilir. İlk filmden bağımsız olarak değerlendirildiğindeyse, büyük beklentiye girmeden izlenebilecek eli yüzü düzgün bir film olarak nitelendirilebilir.

Imdb note: 7                                  My note: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder