Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

28 Ocak 2022 Cuma

Never Rarely Sometimes Always / Asla Nadiren Bazen Her Zaman (2020)

Director / Yönetmen:

Eliza Hittman

Screenplay / Senaryo:

Eliza Hittman

Cast / Kadro:

Sidney Flanigan

Talia Ryder

Theodore Pellerin

Sharon Van Etten

Ryan Eggold

Subject / Konu:

Ergen bir genç kız olan Autumn, kasabasındaki test merkezine gider ve hamile olduğunu öğrenir. Üvey babasıyla soğuk ve gerilimli bir ilişkisi vardır. Bu nedenle ailesine durumu açıklamayı tercih etmez.

Çeşitli yöntemlerle bebeği kendi kendine düşürmeyi denedikten sonra kürtaj yaptırmak için kuzeni ve çalıştığı marketteki iş arkadaşı Skylar’la birlikte bir miktar para çalarak New York’a gider.

Bebek, 18 haftalık olduğu için Brooklyn’de bulunan özel bir kliniğe yönlendirilir. Oradaki kişisel sorulara verdiği cevaplar, cinsel ilişki yaşadığı kişi tarafından zorbalık gördüğünü ve şiddete uğradığını açığa çıkarır.

Comment / Yorum:

Eliza Hittman tarafından yazılıp yönetilen Never Rarely Sometimes Always / Asla Nadiren Bazen Her Zaman, gerçekçi anlatım diliyle öne çıkıyor. 2020 yapımı film, yönetmenin 3. uzun metrajlı sinema deneyimi olma özelliği taşıyor.

Çekimleri, Pennsylvania ve New York’ta gerçekleştirilen yapım, dünya genelinde 299.588 dolar hasılat elde etti. Eleştirmenlerin övgüsünü toplayan film, Sundance ve San Sebastian gibi önemli uluslararası festivallerden ödülle dönmeyi başardı.

İlk sinema deneyiminde başrol üstlenen Sidney Flanigan, yüzden fazla oyuncu arasından seçildi. Doğal ve abartıdan uzak oyunculukların, filmin gerçekçiliğine katkı yaptığı söylenebilir.


Imdb note: 7.4                                My note: 7.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder