Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

7 Şubat 2022 Pazartesi

House of Gucci / Gucci Ailesi (2021)

Director / Yönetmen:

Ridley Scott

Screenplay / Senaryo:

Becky Johnston

Roberto Bentivegna

Novel / Kitap:

Sara Gay Forden (from “The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed”)



Cast / Kadro:

Lady Gaga

Adam Driver

Jeremy Irons

Jared Leto

Jack Huston

Alexia Murray

Camille Cottin

Vincent Riotta

Salma Hayek

Al Pacino

Subject / Konu:

Bir nakliyecinin kızı olan Patrizia Reggiani, arkadaşlarıyla gittiği partide tanıştığı ve etkilendiği Maurizio Gucci’nin peşine düşer. Avukatlık eğitimi alan Maurizio, varlıklı bir ailenin oğludur.

Patrizia, sakin ve utangaç bir yapıya sahip olan Maurizio’nun ilgisini çekmeyi başarır. Maurizio’nun babası Rodolfo, Patrizia’yı servet avcısı olarak görür. Patrizia’yla evlenmeye karar veren Maurizio, ailesinden uzaklaşır.

Beceriksiz oğlu Paolo’dan ümidi kesen Aldo Gucci, ümit vadeden yeğeni Maurizio’yla yakınlaşır ve işlere dahil olmasını ister. Zenginlik ve lüksle gözü boyanan Patrizia, Maurizio’ya işi sahiplenmesi için baskı yapar.

Amcası ve kuzenini saf dışı bırakarak şirketin çoğunluk hissesine sahip olan Maurizio, değişmeye başlar. Sınıfsal farklılıkları bulunan eşinden uzaklaşıp başka bir ilişkiye yelken açar.

Şirket gelirlerinin maddi beklentileri karşılayamaması nedeniyle Maurizio, hisselerini satmaya zorlanır. Yaşanan gelişmeler sonrası kıskançlık ve öfke nöbeti geçiren Patrizia, büyücüsü Pina’dan kendisine yardım etmesini ister.

Comment / Yorum:

House of Gucci, Sara Gay Forden tarafından yazılan ve gerçek bir hikayeye dayanan The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed kitabından sinemaya uyarlandı. 

Filmi yönetmesi için başta Martin Scoresese’nin adı geçse de, yönetmen koltuğuna Ridley Scott oturdu. 75.000.000 dolar bütçeyle İtalya’da çekilen House of Gucci, dünya çapında 151.750.198 dolar hasılat elde etti.

Patrizia Reggiani rolü için Lady Gaga’dan önce Angelina Jolie, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Margot Robbie ve Natalie Portman gibi aktrislerin ismi geçti. Maurizio Gucci rolü için Christian Bale ve Chris Evans düşünüldü. Rodolfo Gucci rolü için ilk düşünülen isimse Robert De Niro’ydu. Ancak roller, Adam Driver ve Jeremy Irons’a gitti.

2 saat 38 dakikalık yapımın sürprizden uzak bir akışı var. Bu nedenle zaman zaman oyunculuklar, senaryonun önüne geçiyor. Senaryo gereği, Lady Gaga ön planda ve rolün hakkını veriyor. Adam Driver’da abartıdan uzak ve doğal oyunculuğuyla övgüyü hak ediyor. 

Son dönemde güçlü yardımcı karakterlere hayat veren Al Pacino, Aldo Gucci rolünde son derece başarılı. Aynı şeyleri, Jared Leto’nun karikatürize oyunculuğu için söylemekse mümkün değil. Filmden kesilen sahneler arasında Lady Gaga ve Selma Hayek’in ilişki sahnesi oldukça merak uyandırmış durumda.

House of Gucci, fırtınalı Patrizia Reggiani ve Maurizio Gucci ilişkisi özelinde moda devi Gucci’nin inişli çıkışlı yolculuğunu da gözler önüne seriyor. Ancak yapımın beklentilerin altında kaldığını belirtmek gerek. Çeşitli kategorilerde Bafta ve Altın Küre adaylıkları olan yapımın Oscar yarışında güçlü bir aday olmayacağı söylenebilir.

Imdb note: 6.8                                My note: 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder