Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

10 Şubat 2022 Perşembe

Intrusion / Ev Baskını (2021)

 

Director / Yönetmen:

Adam Salky

Screenplay / Senaryo:

Chris Sparling

Cast / Kadro:

Freida Pinto

Logan Marshall - Green

Robert John Burke

Megan Elisabeth Kelly

Sarah Minnich

                                                                  Hayes Hargrove

                                                                  Mark Sivertsen

                                                                  Brandon Fierro

                                                                  Antonio Valles

                                                                  Clint Obenchain

                                                                  Denielle Fisher Johnson

Subject / Konu:

Meera ve Henry, şehirden uzak bir noktada Henry tarafından inşa edilen evde yaşamaya başlar. Birkaç adam tarafından evlerine yapılan baskın, Henry’nin gizlediği silahını çıkarıp adamları vurmasıyla sonuçlanır.

Çeşitli güvenlik önlemleri aldıktan sonra yaşadıkları korku verici olayı unutmaya çalışırlar. Gördüğü kanser tedavisini geride bırakan Meera, Henry’nin gizli kapaklı işler çevirdiğini düşünür ve kuşkularını gidermek ister.

Meera’nın baskınla ve baskını yapanlarla ilgili bulduğu ipuçları, kendisini bir süredir kayıp olan Christine’e götürür. Ortaya çıkan şaşırtıcı gerçekler sonrası amansız bir hayatta kalma mücadelesi başlar.


Comment / Yorum:

Chris Sparling’in senaryosunu yazdığı ve Adam Salky’nin yönettiği 2021 yapımı Intrusion / Ev Baskını, büyük bölümü tek mekanda geçen bir gerilim filmi. Çekimleri New Mexico’da gerçekleştirilen film, 1 saat 32 dakika uzunluğunda.

Sürükleyici olmakla birlikte çeşitli mantık hataları bulunan film, kolayca tahmin edilebilir bir akışa ve finale sahip. Filmin başrolleri üstlenen Freida Pinto ve Logan Marshall - Green’in canlandırdıkları karakterlere uygun seçimler oldukları söylenebilir.

Intrusion, seyirciye fazla vaatte bulunmayan bir yapım. Süresi itibariyle türün meraklılarının sıkılmadan vakit geçirecekleri bir alternatif olabilir. Elbette beklentileri yüksek tutmamak kaydıyla.

Imdb note: 5.3                                My note: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder