Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

26 Aralık 2021 Pazar

Tick, Tick… Boom! (2021)

Director / Yönetmen:

Lin - Manuel Miranda

Screenplay / Senaryo:

Steven Levenson

Playwright / Oyun Yazarı:

Jonathan Larson

Cast / Kadro:

Andrew Garfield

Alexandra Shipp

Robin de Jesus

                                                                  Joshua Henry

                                                                  Michaela Jae Rodriguez

                                                                  Ben Levi Ross

                                                                  Judith Light

                                                                  Bradley Whitford

                                                                  Vanessa Hudgens

Subject / Konu:

Jonathan, 30 yaşına gelmek üzeredir. Yaklaşık 8 senedir üzerinde çalıştığı rock müzikalini henüz bitirememiştir. Garsonluk yaparak geçimini sağlamaya çalışmaktadır. Ancak faturalarını bile ödeyemeyecek durumdadır.

Dansçılık yapmakta olan kız arkadaşı Susan, aldığı iş teklifine cevap vermek zorundadır. Cevabı olumlu olursa, taşınması gerektiği için Jonathan’a kendisiyle gelmesini teklif eder. Müzikal için bestelemesi gereken şarkıya odaklanan Jonathan, Susan’a cevap vermekten kaçınır.

Okuma provalarına başlanan müzikalin yazımını tamamlamaya yaklaşsa da, hayatındaki belirsizlikler devam etmektedir. Susan’ı arka plana atışı ve en yakın arkadaşı Michael’dan gelen üzücü haber, onun için işleri daha da zorlaştırır. Peşinden gittiği tutku, çöküşüne mi yoksa bir müzikal dehanın keşfedilmesine mi neden olacaktır?

Comment / Yorum:

2021 yapımı Tick, Tick… Boom! yönetmen Lin - Manuel Miranda’nın ilk uzun metrajlı film deneyimi olma özelliği taşıyor. 115 dakika uzunluğundaki müzikal yapım, Jonathan Larson’ın tek kişilik oyunundan Steven Levenson tarafından sinemaya uyarlanmış bulunuyor. Filmde Jonathan Larson’ın hayatına dair birçok biyografik detay da yer alıyor.

Yönetmen, Andrew Garfield’ın Tony Ödülü kazanan Angels in America performansını izledikten sonra başrolü ona teklif etmeye karar vermiş. Filmin oyuncu kadrosunda Alexandra Shipp ve Robin de Jesus gibi isimlerin yanı sıra daha önce Jonathan Larson tarafından yazılmış iki farklı Rent müzikal uyarlamasında rol alan Vanessa Hudgens’ta bulunuyor.

Andrew Garfield, filmdeki müzikal performanslar için bir yıl boyunca ses eğitimi aldı. Müzikal ya da komedi dalında “En İyi Film” ve “En İyi Aktör” kategorilerinde Altın Küre’ye aday gösterilen yapımın, Oscar yarışında da adaylıklar kazanması sürpriz olmayacaktır.

Türe aşina seyircilere hitap eden Tick, Tick… Boom! senenin ilgi çekici filmlerinden biri. Jonathan Larson’ı yakından tanımak ve Andrew Garfield’ın başarılı performansını görmek için izlenebilir.

Imdb note: 7.6                                My note: 7.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder