Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

15 Aralık 2021 Çarşamba

The Power of the Dog / Köpeğin Pençesi (2021)

Director / Yönetmen:

Jane Campion

Screenplay / Senaryo:

Jane Campion

Novel / Kitap:

Thomas Savage (from “The Power of the Dog)

Cast / Kadro:

Benedict Cumberbatch

Kirsten Dunst

                                                                  Jesse Plemons

                                                                  Kodi Smit-McPhee

                                                                  Kenneth Radley

                                                                  Sean Keenan

                                                                  Thomasin McKenzie

                                                                  Genevieve Lemon

                                                                  George Mason

Subject / Konu:

Çiftlik sahibi kardeşler George ve Phil Burbank, zıt karakterlidirler. Phil, oldukça hoyrattır. George ise sessiz ve sakin yapıdadır. Konakladıkları otelin işletmecisi Rose’a gönlünü kaptıran George, vakit kaybetmeden evlilik teklifinde bulunur ve olumlu yanıt alır. Bu durum, Phil’i fazlasıyla rahatsız eder. Çünkü Rose’u servet avcısı olarak görmektedir. Rose’un oğlu Peter’a da kaba davranmaktadır.

Peter, Phil’in özel hayatına dair kritik bir bilgiye ulaşır. Bu olayın ardından Phil, birdenbire tıp eğitimi almakta olan Peter’a arkadaşça davranmaya başlar. Rose ise gergin günlerin ardından çareyi alkole sığınmakta bulur. Phil’le Peter’ın beklenmedik ve tedirgin edici yakınlaşması, sürpriz bir sona neden olacaktır.

Comment / Yorum:

Thomas Savage’ın 1967 yılında yazdığı aynı adlı romandan Oscar ödüllü yönetmen Jane Campion tarafından sinemaya uyarlanan The Power of the Dog / Köpeğin Pençesi, 2021 yılının en çok ilgi çeken yapımlarından biri olmayı başardı.

Drama türündeki ve western öğeleri de içeren filmin çekimleri, Dunedin, Yeni Zelanda’da gerçekleştirildi. Covid 19 nedeniyle çekimleri bir hayli uzayan filmin toplam süresi 2 saat 6 dakika.

Oyuncu seçimlerinde George ve Rose karakterleri için ilk düşünülen isimler Paul Dano ve Elisabeth Moss’tu. Ancak oyuncular, farklı projelerde yer aldıkları için filmde oynayamadı. Özel hayatlarında birlikte olan ve iki çocukları bulunan Kirsten Dunst ve Jesse Plemons, filmde bir çifti canlandırdılar.

Benedict Cumberbatch, rolüne adapte olabilmek için 2 hafta boyunca yıkanmadı ve yoğun sigara tüketimi yaptı. Kirsten Dunst, rolü için sıkı şekilde piyano çalıştı.

Şimdiye kadar 47 ödül ve 87 adaylık kazanan filmin Altın Küre ve Oscar yarışında da bazı kategorilerde iddialı olabileceği konuşuluyor. Görüntü yönetiminin ve Benedict Cumberbatch’ın oyunculuk performansının ön planda olduğunu söylemek gerekli. Film, oldukça düşük tempolu ve sürükleyicilikten uzak. Dolayısıyla büyük beklentisi olan seyircileri hayal kırıklığına uğratabilir.

Imdb note: 7                               My note: 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder