Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

22 Aralık 2021 Çarşamba

Man of Tai Chi (2013)

Director / Yönetmen:

Keanu Reeves

Screenplay / Senaryo:

Michael G. Cooney

Cast / Kadro:

Tiger Hu Chen

Keanu Reeves

Karen Mok

Hai Yu

Quing Ye

                                                                        Simon Yam

                                                                        Michael Tong

                                                                        Sam Lee

                                                                        Iko Uwais

                                                                        Zihan Xia

Subject / Konu:

Tiger Chen, bir yandan kuryelik yapmakta, diğer yandan tarihi tapınağa giderek ustası Yang’tan bir savunma sporu olan Tai Chi eğitimi almaktadır. Katıldığı turnuvada farklı bir Tai Chi tekniği kullanır ve agresif tarzıyla dikkat çeker.

Kaçak dövüşler düzenleyen Donaka Mark, özel dövüşçüleri keşfedip ölümüne kavga ettirmektedir. Tiger Chen’in Tai Chi felsefesiyle zıt düşen tekniği, Donaka Mark’ı harekete geçirir. Çünkü onu bir katile dönüştürebileceğini düşünür.

Para karşılığı Donaka Mark adına dövüşmeye razı olmayan Tiger Chen, ustasının tapınağını kurtarabilmek için teklifi kabul etmek zorunda kalır. Çıktığı her dövüşte daha acımasız bir kişiliğe bürünmeye başlar.

Polis müfettişi Suen Jing Si, kendisiyle iletişime geçen bir dövüşçünün öldürülmesinin ardından Donaka Mark’ın peşine düşer. Tiger Chen’in onun için dövüştüğünü farkına varır. Numarasını Tiger Chen’e verip Donaka Mark’ı suçüstü yakalamasına yardım etmesini ister…

Comment / Yorum:

Dublörlükten gelen, Matrix: Reloaded, Matrix Revolutions ve John Wick 3: Parabellum gibi yapımlarda Keanu Reeves’la çalışan Tiger Hu Chen, filmin başrolünde yer alıyor. İlk kez yönetmen koltuğuna oturan Keanu Reeves ise filmin kötü adamı Donaka Mark’ı canlandırıyor.

2013 yılında yaklaşık 25.000.000 dolar bütçeyle çekilen Man of Tai Chi, dünya genelinde 5.464.885 dolar hasılat elde edebildi. Filmin çekimleri Çin’in Macau, Pekin ve Hong Kong şehirlerinde gerçekleştirildi.

Vasatı aşamayan bir senaryoya sahip olan 1 saat 45 dakika uzunluğundaki yapım, dövüş sahneleriyle ayakta durmaya çalışıyor. Dövüş filmlerine meraklı seyircilere hitap eden Man of Tai Chi, beklentiye girilmeden izlenmesi gereken bir yapım.

Imdb note: 6.1                                My note: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder