Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

18 Kasım 2017 Cumartesi

Hellraiser (1987)


Director / Yönetmen:
Clive Barker

Screenplay / Senaryo:
Clive Barker

Novel / Kitap:
Clive Barker (from “The Hellbound Heart”)

Cast / Kadro:
Andrew Robinson
Clare Higgins
Ashley Laurance
Sean Chapman
Oliver Smith
Robert Hines
                                                                Kenneth Nelson
                                                                Gay Beynes
                                                                Doug Bradley
                                                                Nicholas Vince
                                                                Simon Bamford

Subject / Konu:
Larry ve Julia eski bir eve taşınırlar. Larry’nin kızı Kirsty’de kendileriyle yaşamak üzere yeni eve gelir. Julia, Larry’nin erkek kardeşi Frank ile yasak aşk yaşamıştır ve onu arzulamaktadır.
Sınırları zorlamak isteyen Frank, Larry ve Julia taşınmadan önce evin çatı katında eline geçirdiği gizemli yapboz kutu ile cehennemde bir boyut açar. Açılan boyuttan gelen cinler Frank’e akıl almaz işkenceler ederler.
İşkence gördüğü yere damlayan kan sayesinde tekrar dünyaya dönmeyi başaran Frank, güçlenip normal bir insan vücuduna kavuşabilmek için kana ihtiyaç duymaktadır. Julia tuzağı düşürdüğü erkekleri eve getirerek Frank’in kan ihtiyacını karşılar.
Kirsty bir şeyler döndüğünü fark edip yapboz kutuyu ele geçirir. Yapbozu çözünce cehennem boyutu tekrar açılır. Kirsty kendisine işkence etmeye hazırlanan cinler ile anlaşma yapar ve kendilerinden kaçıp dünyaya dönen Frank hakkında bilgi verir. Cinler Frank’in peşine düşer.
Cinayetlerin ardı arkası kesilmez. Kirsty hayatını kurtarmak için cinlerle mücadele eder.

Comment / Yorum:
Clive Barker’ın The Hellbound Heart adlı novellasından uyarlayıp, senaryosunu yazıp yönettiği ve korku klasikleri arasına girip birçok devam filmi çevrilen Hellraiser serisinin aynı adlı ilk filmi olan yapım yaklaşık 1.000.000 dolar bütçe ile Londra’da çekildi. Film 20.000.000 dolar civarı bir gelir elde etti.
Film bugünün şartları ile kıyaslandığında görsel olarak zayıf karşılanabilir. Ancak filmin 1987 yılında çekildiği dikkate alınacak olursa, korku filmlerinde makyajın önem arz ettiği bir dönem söz konusu ve filmde kullanılan makyajlar başarılı.
Hellraiser bir korku filmi için tatmin edici bir hikayeye sahip olan ve sürükleyiciliğini yitirmeyen bir film. Özellikle korku filmi sevenler için iyi bir seyirlik olabilir.

Imdb note: 7                               My note: 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder