Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

19 Kasım 2017 Pazar

Hellbound: Hellraiser 2 (1988)

Director / Yönetmen:
Tony Randel

Screenplay / Senaryo:
Peter Atkins

Story / Hikaye:
Clive Barker

Cast / Kadro:
Doug Bradley
Ashley Laurance
Kenneth Cranham
Clare Higgins
Imogen Boorman
William Hope
Nicholas Vince
                                                                Barbie Wilde
                                                                Simon Bamford
                                                                Sean Chapman
                                                                Oliver Smith

Subject / Konu:
Kirsty kendisine geldiğinde bir akıl hastanesinde olduğunu öğrenir. Babasının, amcasının ve üvey annesinin ölümlerine, yapboz kutu ile cehenneme açılan boyuta ve oradan gelen cinlere dair hikayesi polisler tarafından gerçekçi bulunmaz. Korkunç kabuslar gören Kirsty’ye, asistan Kyle yardımcı olmaya çalışır.
Doktor Channard, Kirsty’nin hikayesi ile yakından ilgilenir. Çünkü o da cehenneme açılan boyut ile ilgilenmektedir. Julia’nın öldüğü yatağa kan dökerek onu dünyaya geri getirmeye başarır. Cinler de akıl hastanesine musallat olmaya Kirsty’yi ve kimseyle konuşmayıp gün boyu yapboz çözen Tiffany’yi öldürmeye çalışırlar.
Labirentten birlikte kurtulmaya çalışan Kirsty ve Tiffany’nin peşlerindeki cinlere Julia ve durdurulması güç bir cine dönüşen Doktor Channard’ta etkilenir. Cinlerin daha önce insan olduğunu ve işkencelerle öldürüldüğünü keşfeden Kirsty, onlara geçmişlerini hatırlatıp kurtulmayı başarsa da, Doktor Channard diğer cinleri öldürüp Kirsty ve Tiffany’yi hedef seçer…

Comment / Yorum:
1987 yapımı Hellraiser’ın devam filmi olma niteliğini taşıyan Hellbound: Hellraiser 2 yaklaşık 3.000.000 dolar bütçe ile Buckinghamshare, İngiltere’de çekildi. Film sadece Amerika genelinde 11.867.397 dolar hasılat elde etmeyi başardı.
Filmin hikayesi, serinin ilk filmi Hellraiser’ı yazıp yöneten Clive Barker’a ait. Filmin senaryosu ise ilk işine imza atan Peter Atkins tarafından yazıldı. Atkins, kariyerinin devamında Hellraiser serisinin yeni filmlerinin ve Wishmaster / Tılsım serisinin senaryolarını da yazdı.
Gerçek anlamda ilk yönetmenlik deneyimini Hellbound: Hellraiser 2 ile yaşayan Tony Randel ise kariyerinin devamını 2. sınıf filmler yöneterek sürdürdü.
Filmin oyuncu kadrosunda ilk filmde de yer alan isimlerin yanı sıra yeni eklenen karakterlerle yeni oyuncular da yer aldı.
İlk filmin yan karakterlerinden olan ve serinin devamında ana karaktere dönüşecek olan Pinhead karakterini yakından tanıdığımız film, ilk filmin rüzgarını da arkasına alarak kendini izlettirmeyi başarıyor. Filmin karamsar atmosferini ve her biri farklı görsellikteki cin karakterlerini de es geçmemek gerekli. Hellbound: Hellraiser 2 için ilk filmi izleyip beğenenleri hayal kırıklığına uğratmayan bir devam filmi demek yanlış olmaz.

Imdb note: 6.5                             My note: 5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder