Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

26 Aralık 2018 Çarşamba

Searching / Kayıp Aranıyor (2018)


Director / Yönetmen:
Aneesh Chaganty

Screenplay / Senaryo:
Aneesh Chaganty
Sev Ohanian

Cast / Kadro:
John Cho
Michelle La
Sarah Sohn
Joseph Lee
Connor McRaith
Dominic Hoffman
Alex Jayne Go
Megan Liu
Kya Dawn Lau
                                                                 Debra Messing

Konu / Subject:
David, kızı Margot’la olan iletişiminin aslında oldukça sınırlı olduğunu ondan haber alamayınca fark eder. Teknolojiyi kullanarak nerede olduğunu bulmaya çalışır. Yaptığı araştırmalar sonucunda hem tuhaf bilgilere ulaşır, hem de Margot’un kaybolduğunu anlar.
Polisin devreye girmesi ve arama ekiplerinin kurulmasıyla devam eden arayış sürecinde David, kızının sosyal medya hesaplarına giriş yapıp bilgisayarında iz sürmeye başlar. Kızını aslında pek tanımadığını ve kanser eşi Pamela’yı kaybettikten sonra Margot için birçok şeyin değişmiş olduğunu görür.
Bulgular, David’i yaşananları kabullenmeye zorlar. Ancak iz sürmekten vazgeçmez ve aklındaki soruları cevaplamak için gerçeğin peşinden koşar.

Comment / Yorum:
Gizem ve gerilimi başarılı bir şekilde harmanlayan 2018 yapımı “Searching / Kayıp Aranıyor” enteresan kurgusuyla seyirciye oldukça sürükleyici bir seyir olanağı sunuyor.
Hint asıllı Amerikalı yönetmen Aneesh Chaganty’nin ilk uzun metrajlı filmi olan Searching, yaklaşık 2 yıl süren yapım aşamasına karşın sadece 13 gün gibi kısa bir süre zarfında çekildi. Chaganty filmin senaryosunu Sev Ohanian’la birlikte yazdı.
1 saat 42 dakikalık filmde teknolojinin insan hayatında ne kadar çok yer tutmaya başladığı, başarılı bir şekilde gözler önüne seriliyor. Filmin yapımcıları arasında önemli yönetmen ve yapımcı Timur Bekmambetov’da yer alıyor. Dünya genelinde 73.725.690 dolar hasılat elde eden yapım, hatırı sayılır bir gişe başarısı da elde etmiş bulunuyor. Farklı bir seyir keyfi yaşatan Searching, 2018 yılının seyredilmesi gereken filmlerinden biri oluyor.

Imdb note: 7.7                             My note: 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder