Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

6 Mart 2015 Cuma

Buenas Noches (2014)

Director / Yönetmen:
Mariano Cattaneo

Screenplay / Senaryo:
Mariano Cattaneo

Cast / Kadro:
Adalen Cuesta
Ana Padilla

Subject / Konu:
Büyükannesi, torununa masal okumaktadır. Küçük kızın uyumaya başladığını görünce kitabı kapatıp kenara koyar. Bu sırada aynanın bir örtüyle kapatılmış olduğunu farkına varır. Örtüyü aynanın üzerinden almak üzereyken küçük kız tarafından engellenir. Küçük kız, aynanın arkasında saklanan canavardan korktuğunu söyler.
Büyükanne, gecenin ilerleyen saatlerinde torununun odasına gider ve aynanın üzerindeki örtünün yere düştüğünü görür. Torununun yatağında yattığını sanan büyükanne, eğilip yatağın altına bakınca torununun orada olduğunu görür. Yatakta yatanın kim olduğunu görmek için baktığında torununun bahsettiği canavarla yüz yüze gelir.

Comment / Yorum:
Genelde korku ve gerilim türünde kısa filmlere imza atan Arjantinli yönetmen Mariano Cattaneo, 2014 yılına biri uzun metrajlı, ikisi kısa metrajlı olmak üzere 3 film sığdırır. Cattaneo’nun senaryosunu yazıp yönettiği Buenas Noches, 2 dakikalık kısa süresine karşın başarılı sayılabilecek, korku türünde bir kısa film.

Imdb note: - (Filmin imdb'de notu bulunmuyor)                 My note: 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder