Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

3 Nisan 2013 Çarşamba

Being Flynn / Flynn Olmak (2012)

Director / Yönetmen:

Paul Weitz

Screenplay / Senaryo:

Paul Weitz

Novel / Kitap:

Nick Flynn (from "Another Bullshit Night in Suck City")

Cast / Kadro :

Robert Deniro
Paul Dano
Julianne Moore
Olivia Thirlby
Eddie Rouse
                                                             Steve Cirbus
                                                             Lili Taylor
                                                             Victor Rasuk
                                                             Liam Broggy
                                                             Chris Chalk
                                                             Wes Studi
                                                             Thomas Middleditch
                                                             Sarah Quinn
                                                             Ben Foronda
                                                             Dale Dickey
                                                             Joshua Alscher
                                                             Dawn Mcgee
                                                             Billy Wirth
                                                             Michael Gibson
                                                             Kelly Mccreary
                                                             Nick Flynn

Subject / Konu:

Nick Flynn, yazar olmaya çalışan ve kız arkadaşıyla yaşayan bir gençtir. Kız arkadaşı tarafından terkedilip kapının önüne konunca önce kalacak bir ev bulur, sonra da yeni kız arkadaşı Denise’in yol göstermesiyle evsizlere yardımcı olan Harbor Street'te çalışmaya başlar.
Bir gün 18 yıldır görmediği babası Jonathan, kendisini arar ve taşınmasında yardımcı olmasını ister. Sürekli mükemmel bir yazar olduğunu ve yakında meşhur olacağını söyleyen Jonathan, taksicilik yapmaktadır. Taksisinde kalmaya başlayan Jonathan, kaza yaptığı için taksisinden olur ve gecelemek için Harbor Street'e gider. Oğlunun Harbor Street'te çalıştığından haberdar olmayan Jonathan, karşısında Nick'i bulur.
Nick'e sadece 1 gece için Harbor Street'te kalmaya geldiğini söyleyen Jonathan, yakında meşhur olacağını söylemeye devam eder. Harbor Street'te kalmaya devam eden ve sıkıntı yaratan Jonathan, Nick'in huzurunu kaçırmaya başlar. Nick, sık sık intihar eden annesini anımsar. Annesinin intiharında payı olduğunu düşünür. Rahat durmayan Jonathan, Harbor Street'ten 2 aylığına uzaklaştırılır. Jonathan, sokaklarda yatmaya başlar. Kokain kullanmaya başlayan Nick, Denise tarafından terkedilir.
Harbor Street'ten ayrılan Nick, yarım kalan üniversite öğrenimini tamamlar ve Bronx gibi yerlerde eğitim vermeye başlar. Nick'in de gizli çabasıyla Jonathan'a devlet tarafından bir ev tahsis edilir. Jonathan'ı evinde ziyarete giden Nick, yeni yayınlanan şiir kitabını babasına armağan eder ve onu şiir dinletisine davet eder. Oğluyla gururlanan Jonathan, kendine de paye çıkarmaktan geri kalmaz. Çok övündüğü ve kimseye okutmadığı, kendi deyimiyle klasik bir başyapıt olan romanını okuması için Nick'e verir. Nick, şiir dinletisinin ardından eşi ve kızını Jonathan'la tanıştırır.

Comment / Yorum:

Genelde komedi ağırlıklı filmler çeken Paul Weitz imzası taşıyan Being Flynn, kopuk ve problemli bir baba - oğul ilişkisini komediyi hüzünle harmanlayarak işliyor. Nick Flynn’in kendi hayat hikayesinden kesitler taşıyan “Another Bullshit Night in Suck City” adlı kitabından senaryolaştırılan 2012 yapımı film, tür olarak kara komediye yakın. Film, Amerika genelinde 526.332 dolar hasılat elde etti.
Mark Twain ve J.D. Salinger gibi büyük yazarların adlarının geçtiği senaryo, Jonathan’ın Nick’e yolladığı mektuplarla edebiyat tadı vermeyi başarıyor.
Fiziksel olarak benzediği Nick Flynn’i başarıyla canlandıran Paul Dano ve fırsatını bulduğunda fırtınalar estirmeyi başaran Robert Deniro, performanslarıyla göz kamaştırıyorlar. Julianne Moore, küçük sayılabilecek ama önemli bir rol üstlenmiş. Filmin dikkat çeken bir diğer ismi Denise karakterini canlandıran Olivia Thirlby. Filmde ayrıca Nick Flynn’de ufak bir rol üstlenmiş.
Filmin müzikleri Badly Drawn Boy’a ait. Özellikle Badly Drawn Boy’un Angie Pollock’la birlikte seslendirdiği “Let it Rain” ilgi çekici bir şarkı.
Being Flynn, kara komedi olması hasebiyle herkese kolayca hitap edemeyecek bir film. Bu türe aşina olanların ise beğenisini kazanabilecek bir yapım. Film, oyunculukları, müzikleri ve senaryosuyla vasatı aşmayı başarıyor.

Imdb note : 6.4                             My note : 6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder