Uyarı :

UYARI: "Konu / Subject" bölümlerinde filmlerin hikayeleri baştan sona anlatıldığı için bu bölümleri, filmleri izledikten sonra okumanız tavsiye edilir.

2 Ekim 2011 Pazar

Asi Kalpler (1972)

Director / Yönetmen:

Nejat Saydam

Screenplay / Senaryo:

Nejat Saydam

Cast / Kadro :

Ediz Hun
Deniz Gökçer
Orçun Sonat
Yıldırım Önal
Renan Fosforoğlu
Muammer Gözalan
Şener Şen

 

Subject / Konu:

Bülent, takımının önemli futbolcularından biridir. Kamp yapmak için gittikleri yerde Betül'le tanışır. İlk karşılaşmalarında birbirlerini tersleyen Bülent ve Betül, kısa sürede büyük bir aşk yaşarlar. Betül'ün haber vermeden ortadan kaybolmasıyla yıkılan Bülent, bütün aramalarına rağmen Betül'ü bulamaz.
Trafik kazası geçiren Bülent, kazadan sonra yeterli performans gösteremediği için futbolu bırakır. Tanıştığı eski sigortacı Adnan, Bülent'i sıradan bir trafik kazası geçirmediği konusunda aydınlatır. Kendisine çarptıktan sonra ölen yaşlı ve zengin adamın, genç karısı ve genç yeğeni Fikret'le birlikte yaşadığını ve arabanın bu genç eş ve yeğen tarafından özellikle bozulmuş olduğunu öğrenir. Adnan'ın evindeyken Adnan'ın öldürülüşüne şahit olan Bülen, olayı araştırmaya başlar.
Ölen adamın evine giden Bülent, acı gerçekle karşılaşır; Betül, ölen adamın karısıdır.
Bülent, olayı araştırmaya devam ettikçe şaşırtıcı şeylerle karşılaşır. Betül'ün, babasının maddi durumunu kurtarmak için evlendiğini, kocası yurtdışındayken kamp günlerinde birlikte geçirdikleri günlerin meyvası olan bir bebek dünyaya getirdiğini, Fikret'in bebeği olduğunu bildiği Betül'ü tehdit ettiğini ve amcasının arabasını bozup ölümüne sebep olduğunu öğrenen Bülent, gerçeği ortaya çıkarmak için uğraşır.
Bülent, Fikret'e şantaj yapmaya başlar. Tehlikeyi farkına varan Fikret, Bülent'i silah zoruyla alıkoyar. Bülent kurtulunca Fikret'i yaralar. Yaralanan Fikret, Bülent ile Betül'ün bebeğini alıp dama çıkar. Bebeği öldürüp intikam almak niyetindedir. Betül ve Bülent, Fikret'in peşinden dama çıkarlar...

 

Comment / Yorum:


Komedi olarak başlayan, romantik komedi olarak devam eden ve en sonunda da macera ile polisiye arasında gidip gelen filmi, herhangi bir tür içine koymak zor. Bu da ister istemez, filmin çok şey deneyip ortaya pekte kayda değer birşey koyamadığını düşündürüyor.
Sadece polisiye olarak işlenseymiş; ortaya daha iyi bir iş çıkabilirmiş.
Ediz Hun filmografisinin zayıf halkalarından biri. Kariyerinde toplam 6 film çevirmiş Deniz Gökçer'in 5. filmi. Şener Şen'i küçük rollerden birinde izlemek mümkün. Yönetmen Nejat Saydam'ın vasatı aşmayan filmlerinden biri.

 

Imdb note : (Filmin imdb'de notu bulunmuyor)                             My note : 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder